Veel te proeven tijdens eerste Fête de la Nature Maassluis

03-09-2021 Uit Redactie

De mensen achter ‘Proef de Natuur’; foto: privé

MAASSLUIS - Een weekend vol 'inspirerende natuuractiviteiten'. Dat staat de stad te wachten volgens de groene ‘afdeling’ van de nieuwe bewonersgroep ‘Duurzame Maassluizers’.

Bij natuurliefhebbers Henk, Joyce, Remko, Suzanne en Victor ontstond eerder dit jaar het plan om aan te haken bij het landelijke Fête de la Nature-weekend. Zij organiseren op zaterdagmiddag 'Proef de natuur'. Tussen twaalf en vier heten zij Maassluizers en anderen van harte welkom op vier groene locaties. Ook worden er natuurexcursies georganiseerd.

Een rondje fietsen, picknicken en genieten van de natuur, dat is het doel van Proef de natuur. Proeven en verkoop van duurzame (streek)producten horen daar bij. Dat kan bij de Maatwerk Moestuin, De Polderij en in de Ontdektuin van het Duurzaamheidscentrum. Voor kinderen is er een speurkaart verkrijgbaar op de verschillende locaties met voor elke locatie een speurvraag. Bij De Polderij en Duurzaamheidscentrum zijn ook andere activiteiten voor kinderen.

Verder staan er excursies op het programma: zaterdagochtend is er een natuurexcuresie van de KNNV: van Sterrenbos naar Oranjeplas. Zaterdagmiddag kunnen bezoekers mee met een wildplukwandeling bij Avonturis. En zondagmiddag is er een bomenexcursie die start in de binnenstad. Voor deze activiteiten is het wel nodig zich vooraf aan te melden. Dat kan via I: www.duurzamemaassluizers.nl. Daar is ook het volledige programma én inspiratie voor fietsroutes is te vinden.

De Duurzame Maassluizers verwelkomen bezoekers met hun infostand bij Natuurspeeltuin Avonturis. Zij zijn benieuwd naar de duurzame tips en dromen van mede-Maassluizers. En ook hier is wat te proeven!

 Gerelateerd