Verkiezing Stadsdichter uitgesteld

01-06-2018 Uit Redactie

Foto: Stadsdichter Jaap van Oostrum op nieuwjaarsreceptie B&W Maassluis

MAASSLUIS - De organisatoren van de verkiezing voor de nieuwe Stadsdichter hebben besloten om de verkiezingen te verplaatsen naar een nader te bepalen tijdstip. Een paar kandidaten zag op voorhand af van deelname. Omdat zij op vakantie zijn, zouden zij zichzelf niet kunnen presenteren op de verkiezingsavond op 6 juni.

Bestuurslid Henny Wesselius: "Door deze afzeggingen bleef er maar één kandidaat over. Dat is te weinig om er een serieuze verkiezing van te maken. Alle reden voor ons om de verkiezing uit te stellen." Voorzitter Jelle Ravestein vult aan: "Die presentatie is één van de voorwaarden voor deelname. Praktisch gezien betekent het nu, dat het podium bij De Hooftzaak tijdens de komende Week van de Cultuur gesloten blijft. In het najaar is de herkansing."

Najaar
De nieuwe datum is nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze in het najaar valt. Tot die tijd blijft Jaap van Oostrum nog in functie. "Het voelt een beetje als demissionair ministerschap," grinnikt Jaap, "maar naast dat ik deze rol nog steeds erg leuk vindt, komt dat nu ook praktisch gezien goed uit. Onze stadsdichter moest eigenlijk al bekend zijn bij de organisatie van de nationale dag van stadsdichters. Ik mag en wil graag Maassluis ook dit jaar bij dat evenement vertegenwoordigen."

Organisatie
Poëziecafé Woordkunst organiseert de verkiezing van een stadsdichter voor de periode 2018-2020, ondersteund door Gemeente Maassluis, Culturele Raad Maassluis (Week van de Cultuur) en Buurtcentrum De Hooftzaak.Gerelateerd