Wat is er vandaag te doen?

16-04-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM/MAASSLUIS  - Wat er in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam te doen is publiceerden we zo’n beetje dagelijks voordat de maatregelen in de coronacrisis ingevoerd werden. Nu zitten we al een maand na die eerste maatregelen (die later nog eens aangescherpt zijn) en met u hopen we samen dit snel achter ons te kunnen laten. Maar het is nog even niet naar de Stadsgehoorzaal, Theater Koningshof, het Theater aan de Schie of die andere culturele evenementen en gelegenheden en eigenlijk was dat best wel veel. Maar wat dan?

Waar we zelf vrijwel dagelijks van genieten zijn de Coronaconcerten. Professionals en amateurs zenden uit via Facebook of de streams op de eigen websites. Muziekgroepen en solo artiesten met vaak intieme en heel mooie mini concerten. Je kunt het overzicht van de concerten per dag vooraf bekijken op www.coronaconcerten.nl ! Vanavond om 21:30 uur speelt daar Dri3man: drie fantastische stemmen op www.privepodium.live  (even doorklikken).  

 

Stadsgehoorzaal bij Omroep Vlaardingen

Dat er t/m 1 juni geen voorstellingen kunnen en mogen plaatsvinden, weerhoudt ons er natuurlijk niet van te zoeken naar manieren waarop je wél volop theater kunt ervaren. Onder de noemer ‘De Stadsgaatdoorzaal’ organiseren we de komende weken verschillende nieuwe vormen van theatraal vermaak. Zo luister je drie dagen in de week, dankzij de samenwerking met Omroep Vlaardingen, naar ‘Theater op de Radio’. De titel zegt het al: lekker vanuit je luie stoel genieten van oude theatervoorstellingen op de radio!

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag om 12:00 uur presenteert Omroep Vlaardingen een theaterregistratie uit de oude doos waarvan de artiest destijds, hoé leuk en toepasselijk, op exact diezelfde datum in Vlaardingen te zien was. In deze roerige weken, waar op stap gaan en leuke uitjes ondernemen er helaas even niet in zit, komen de theatervoorstellingen gewoon naar je toe! Of je nu liefhebber bent van cabaret, muziek, jeugdtheater, toneel of kleinkunst; de komende weken komt het allemaal voorbij!  Vandaag is dat Dirk Scheele met Huis, Tuin en Keukenavonturen (jeugd & familie 2+)

Het kleurrijke huis van Dirk ziet er wat vreemd uit. Alles in het huis maakt geluid en over alles wat er te zien is weet Dirk een liedje. Een boterhammenboogie, een wasmachineblues, een zingende fluitketelsong en een liedje over zijn allerliefste knuffel. Maar dan ontdekt hij dat het een toverhuis, waarin alle huis, tuin en keukenspullen zomaar tot leven komen.

Omroep Vlaardingen is te ontvangen via etherfrequentie 107.8 FM, de mobiele app en live in de studio mee te bekijken via https://www.omroepvlaardingen.nl/live/  .​​​​​​​


Theater Koningshof presenteert!

Theater Koningshof post op de eigen Facebookpagina regelmatig registraties van voorstellingen die je kunt bekijken. Tot en met morgen is daar de voorstelling beschikbaar met Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth. Zij vertolken de hoofdrollen in een personality-musical van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment, Adèle, Conny, Jasperina - De grote drie.

In de voorstelling krijgt Adèle Bloemendaal (Ellen Pieters) een uitnodiging om voor een rijke club Hollandse emigranten in het buitenland op te treden. Samen met Conny Stuart (Frédérique Sluyterman van Loo) en Jasperina de Jong (Hanneke Drenth). De aantrekkelijke gage maakt het weigeren bijna onmogelijk. Slagen de dames, die alle drie gewend zijn om de hoofdrol te spelen, erin om een show te maken? Verdraagt het koninkrijk van het podium drie vorstinnen tegelijkertijd?

Je vindt het op deze plek   Kijk verder bij Theater Koningshof hier!  

 

 Gerelateerd