Wereldgitarist Jan Akkerman in De Kroepoekfabriek

20-11-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdag 6 december speelt Jan Akkerman in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Recent kwam zijn nieuwe album ‘Close Beauty’ uit. Het is Jan Akkerman zijn eerste release sinds acht jaar tijd. Het album kreeg tal van positieve reacties en Akkerman liet horen dat hij na al die jaren nog steeds tot de top behoort.

Akkerman verkreeg in internationale bekendheid met Focus in de jaren 1969 – 1976. Hun albums scoorde ontzettend goed in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 1973 werd Jan Akkerman uitgeroepen tot ‘beste gitarist ter wereld’ en werd hij verkozen boven Eric Clapton en Jimmy Page.

In totaal heeft Jan Akkerman door de jaren heen dertig solo-albums uitgebracht en samengewerkt met grote muzikanten als Alan Price (The Animals) en Jack Bruce. Daarnaast kreeg de muzikant lofuitingen van namen als B.B King, Brian May en Peter Banks.

‘Close Beauty’ kan worden gezien als één van zijn meest variërende werken. De titel is geïnspireerd vanuit het simpele perspectief dat wanneer je te dicht op een object staat, je de ware schoonheid niet kan zien. Datzelfde geldt voor muziek. De nummers op ‘Close Beauty’ zijn erg verschillend en dat maakt het moeilijk om de plaat in een hokje te plaatsen. Akkerman zegt: ‘Ik kan zeggen dat geen van mijn albums hetzelfde klinken, nieuwe dingen proberen is iets dat ik altijd heb willen doen’.

Jan Akkerman in De Kroepoekfabriek
Vrijdag 6 december
Open: 20:30 | Start: 21:00
Kaarten: € 16,50
BESTEL JE TICKETS!
(geen deurverkoop bij deze show)Gerelateerd