Wie volgt Stadsdichter Jaap van Oostrum op?

02-09-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS – Wie volgt Jaap van Oostrum op als Stadsdichter van Maassluis? Tijdens de verkiezing op woensdag 5 september wordt de definitieve keuze gemaakt door de jury aan de hand van de presentatie van de vier aangemelde kandidaten.

De stadsdichter is een promotor voor Maassluis en cultuur en wordt benoemd voor een periode van twee jaar. In die periode schrijft hij of zij, gevraagd en ongevraagd, gedichten over Maassluis.

Vier kandidaten hebben twee gedichten ingezonden en zullen deze voordragen tijdens de verkiezing. De jury kiest vervolgens wie de volgende Stadsdichter van Maassluis is.

De jury bestaat uit:
-        Wouter van Heiningen, dichter en directeur van de Bibliotheek Maassluis;
-        Gerry de Jong, Neerlandica en historica
-        Corine Bronsveld, wethouder Cultuur

Op de avond zelf kunnen dichters zich aanmelden voor het open podium. Daarnaast wordt er een muzikaal intermezzo verzorgd door het huiskoor van Buurtcentrum de Hooftzaak en gitarist André Bruijn.

De verkiezing Stadsdichter van Maassluis begint op woensdag 5 september om 19.30 uur in Buurtcentrum de Hooftzaak aan de P.C. Hooftlaan 11A. De avond duurt 21.30 uur. De toegang is gratis.

Organisatie

Poëziecafé Woordkunst organiseert de verkiezing van een stadsdichter voor de periode 2018-2020, ondersteund door Gemeente Maassluis, Culturele Raad Maassluis (Week van de Cultuur) en Buurtcentrum De Hooftzaak.

 

 Gerelateerd