Wie wordt de nieuwe stadsdichter?

22-05-2018 Uit Redactie

Foto: Stadsdichter Jaap van Oostrum op nieuwjaarsreceptie B&W Maassluis

MAASSLUIS – De termijn van huidige stadsdichter Jaap van Oostrum zit er bijna op. Poëziecafé Woordkunst organiseert daarom op 6 juni 2018 een verkiezing van een stadsdichter voor de periode 2018-2020.

Iedereen die 18 jaar ouder is en woonachtig in de gemeente Maassluis, kan meedoen aan de verkiezing. De stadsdichter wordt benoemd voor een periode van twee jaar en schrijft in die periode, gevraagd en ongevraagd, gedichten over Maassluis. De stadsdichter is daarmee een promotor voor Maassluis en cultuur. Bovendien brengt een stadsdichter poëzie op een relatief laagdrempelige wijze naar het publiek. Daarmee wordt poëzie – en literatuur in bredere zin – gestimuleerd.

Wil je de volgende stadsdichter worden? Stuur dan voor uiterlijk 26 mei de volgende gegevens naar stadsdichter2018@maassluis.nu, voorzien van naam, adres en woonplaats:

– één (proza)gedicht rond het thema ‘Maassluis’ (max. formaat A4)
– één (proza)gedicht uit eigen werk (max. formaat A4)
– een motivatie waarom hij/zij denkt dat hij/zij de stadsdichter van Maassluis moet worden

Poëziecafé Woordkunst organiseert de verkiezing van een stadsdichter voor de periode 2018-2020, ondersteund door Gemeente Maassluis, Culturele Raad Maassluis (Week van de Cultuur) en Buurtcentrum De Hooftzaak. Zij zorgen voor samenstelling van de jury en het juryrapport waarin de jury zich verantwoordt voor de door haar gemaakte overwegingen en uiteindelijke keuze.

De verkiezing en aansluitend bekendmaking van de winnaar van de stadsdichtersverkiezing vindt plaats op 6 juni 2018 in Buurtcentrum De Hooftzaak.Gerelateerd