Workshops gedichten schrijven in Douanehuisje

06-12-2017 Uit Redactie

MAASSLUIS - Naar aanleiding van het gedicht 'Maassluis' van Henriette Faas dat zich over negen cortenstalen platen langs de Nieuwe Waterweg uitstrekt, is Henriette Faas door de Culturele Raad Maassluis gevraagd om de maand december in het Douanehuisje iets over het ontstaan van dat gedicht te vertellen. Ook geeft ze een aantal workshops ‘Gedichten schrijven’ en heeft ze er een expositie ingericht van haar beeldend werk en van de boeken van haar uitgeverij.

Elf jaar geleden is Henriette Faas Uitgeverij de Brouwerij in het voormalige schoolgebouw aan de Brouwerijstraat begonnen. Sindsdien heeft ze bijna honderd boeken geredigeerd en uitgegeven. Ze kreeg landelijke bekendheid met boeken als 'Romeo Delta' (van Leon van Zomeren, over de arrestatie van Ratko Mladic), 'De laatste wens van Moek' (van Albert Heringa, waarin hij de hulp beschrijft die hij verschafte bij de zelfgekozen dood van zijn 99-jarige moeder) en 'Ik leef in een wereld die ik niet ken' (van Marjolijn Markus, die in dit boek haar mantelzorg tijdens het proces van dementie beschrijft dat haar vader doormaakte). Het zijn maar enkele van de boeken waarmee haar auteurs de landelijke media haalden. Op woensdag 13 december is het weer zo ver. Dan zal laatstgenoemde auteur Marjolijn Markus in het programma 'Geloof en een Hoop Liefde' dat om 17:50 uur op NPO1 wordt uitgezonden, over haar boek vertellen.

‘Ik ben vereerd dat mijn dichtegels langs de Koning Willem Alexander Boulevard staan te pronken. Dat ik de hele maand december het Douanehuisje mag “bewonen” om bezoekers te vertellen over al die bijzondere boeken die ik heb uitgegeven. Dat ik hen kan laten meegenieten van het schitterende uitzicht op al die van-en-naar de haven van Rotterdam voorbijvarende schepen uit alle landen van de wereld.

Workshops
Daarom geef ik de hele maand december (bij voldoende belangstelling) op woensdag en zaterdag van 15:00 tot 17:00 uur (gratis) workshops 'gedichten schrijven'. De middagen zijn gezellig en laagdrempelig. Een mailtje naar info@brainbooks.nl is voldoende om je aan te melden. Tip: Stel je eigen groepje samen. Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door. Je kunt de workshop of een bezoek aan de expositie in het Douanehuisje goed combineren met een heerlijke wandeling langs de Nieuwe Waterweg.

Kom dus gerust wat eerder, want behalve voor de workshops ben ik in het Douanehuisje voor bezichtiging van mijn collages, de leestafel met alle boeken van Uitgeverij de Brouwerij en een praatje onder het genot van koffie, thee of een glaasje kruidenbitter: woensdag en zaterdag van 13:00 tot 15:00 uur en op zondagen van 13:00 tot 17:00 uur." Voor mee informatie: Henriette Faas, tel 06-14355433, info@brainbooks.nl

Douanehuisje
De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.Gerelateerd