World Art Games in Museum Maassluis

15-07-2019 Uit Redactie

Foto: Bikkel Artist

MAASSLUIS – De tentoonstelling World Art Games werd afgelopen weekend geopend in Museum Maassluis. World Art Games is een non-profit organisatie die ernaar streeft kunstenaars en makers te verbinden, kennis te vergroten, uitwisseling mogelijk te maken, meer zichtbaarheid en vooruitgang te creëren en een sterke internationale gemeenschap te creëren. Meer dan twintig kunstenaars hebben kunstwerken voor deze tentoonstelling gemaakt.

Voor de kunstwerken in de expositie werd Maassluis als onderwerp genomen waardoor de kunstwerken voornamelijk een maritiem karakter hebben of een relatie met water weerspiegelen. De werken zijn in veel verschillende kunstdisciplines vervaardigd, onder andere: schilderen, beeldhouden, fotografie, textielkunst en literatuur.

Wereldwijd heeft de World Art Games een project voor kinderen opgezet. Lentiz Maassluis doet hieraan mee. Kinderen van over de wereld maken tekeningen met het thema ‘Reis’. Deze tekeningen reizen van land naar land om tentoongesteld te worden. Het doel van dit project is om kinderen kennis te laten maken met kunst. Bikkel Artist, President World Art Games NL, roemde de intensivering van de samenwerking met scholen en Nederlandse en Caribische kunstenaars. Al deze deelnemers kregen een certificaat uitgereikt.  

De tentoonstelling is tot en met 13 oktober te zien in Museum Maassluis aan de Zuiddijk 16. Het museum is geopend op dinsdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.Gerelateerd