Yentl en de Boer worden Modderkruipers

14-01-2023 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 21 januari reist het muzikaal absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer (Yentl Schieman en Christine de Boer) af naar Vlaardingen. Met hun nieuwe avondvullende voorstelling Modderkruipers staan zij op het toneel van de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal (20:15 uur) en daar kan jij bij zijn! Kaarten zijn verkrijgbaar via de Stadsgehoorzaal.

Vechten óf vluchten is vaak de vraag wanneer je in een conflict terecht komt. Modderkruipers weten het antwoord wel, bij de eerste tekenen van gevaar verstoppen de vissen zich diep in de modder. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper! Ingewikkelde gesprekken? “Duiken” zegt de vette aal. Wordt er gevraagd naar politieke overtuigingen? “Blup, blup” klinken de zuurstofbelletjes die door de dikke derrie ontsnappen… Deze wonderlijke dieren vormde voor Yentl en de Boer de inspiratie voor een muzikale voorstelling over heldenmoed en vluchtdrang. Gedragen we ons allemaal niet vaak als modderkruipers? Lekker wegkruipen in het comfort van de warme blubber, terwijl onze grimmige wereld juíst om helden roept.

Yentl en de Boer staan bekend om fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes (o.a. Heel Lang Geleden en Ik Heb Een Man Gekend) waarmee ze regelmatig in de prijzen vallen. Afgelopen seizoen maakte het duo een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie en waren ze tussen alle lockdowns door in de Nederlandse theaters te vinden met de veelgeprezen voorstelling De Kampvuursessies. Met twee Annie M.G. Schmidtprijzen op zak, keren de dames nu dus terug naar Vlaardingen!

Yentl en de Boer met Modderkruipers
Zaterdag 21 januari – 20.15 uur
Kaarten reserveren!Gerelateerd