Zeshonderd meter kunst

27-05-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM - De afgelopen weken is er hard gewerkt in het park om de White Wall, een 600 meter lange kunstinstallatie van beeldend kunstenaar Paco Dalmau op tijd af te krijgen. Het houten frame staat er inmiddels. Nu moeten alleen nog de canvasdoeken worden bevestigd. De installatie zou oorspronkelijk langs het Scheur in Maassluis komen te staan, maar staat nu in het Prinses Beatrixpark in Schiedam.

Vandaag is de White Wall geopend door de burgemeester van Schiedam, Cor Lamers, en wethouder van Cultuur in Vlaardingen, Arnout Hoekstra. Zij hebben als eersten hun creativiteit loslaten op de White Wall, waarna de White Wall open is voor iedereen.

De installatie kon niet langs het Scheur in Maassluis worden geplaatst, omdat er sprake zou zijn van een zwaardere windbelasting.  Het White Wall Project won eind vorig jaar de Waterweg Cultuurprijs 2017.

Praktische informatie
De White Wall staat in het Prinses Beatrixpark in Schiedam, aan de kant van de ingang aan de Parkweg, tegenover voetbalclub RKSV Excelsior. Parkeren kan op de Parkweg / Sportpark Thurlede. Met de metro en tramlijn 21 en 24 uitstappen bij halte Parkweg. De White Wall is vanaf 27 mei t/m 24 juni 2018 dagelijks te bezoeken tussen 12.00 – 17.00 uur.

Achtergrondinformatie
De White Wall staat symbool voor de Waterweg/Maas, die de steden Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met elkaar verbindt. De inwoners van deze steden wordt gevraagd om de 600 meter lange witte muur te vullen met hun ideeën, gevoelens en gedachten. Dat kan door middel van schilderingen, tekeningen, gedichten, collages, enzovoorts. Wie zijn de inwoners? Wat betekent het om in een van deze steden te wonen? En op elke manier voelt men zich verbonden met de stad en met elkaar? Op www.whitewallproject.eu vindt u nog meer informatie over het project.Gerelateerd