ZwerfAfvalPakker in het zonnetje

08-09-2017 Uit Redactie

Afbraaktijden verschillend afval

MAASSLUIS - Gemeente Maassluis zet dinsdag 10 oktober 2017, Dag van de Duurzaamheid, buurtbewoners die Maassluis schoonhouden van zwerfafval in het zonnetje. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis ontvangen alle vrijwilligers een leuk presentje als dank voor hun inzet.

Verzorgt een vereniging regelmatig schoonmaakacties? Ruimt de buurman ook altijd alle rommel op in de straat en de buurt tijdens zijn dagelijkse wandeling? Zorgt een oom of tante dat de buurtbarbecue altijd netjes wordt opgeruimd? Kent u ook zo'n ZwerfAfvalPakker? Draag deze persoon dan voor.

Voordragen ZwerfAfvalPakkers
Voordragen kan door een e-mailbericht te sturen naar milieu@maassluis.nl. Beschrijf waarom juist deze vrijwilliger in het zonnetje gezet mag worden en geef zijn/haar contactgegevens door voor 22 september 2017. De gekozen ZwerfAfvalPakkers krijgen vervolgens een uitnodiging voor de bijeenkomst.

Samen Maassluis schoonhouden
Alleen samen kunnen we Maassluis schoonhouden. Daarom is de gemeente Maassluis zo blij met ZwerfAfvalPakkers. Als gezien wordt wat de afbraaktijden zijn van de verschillende soorten zwerfafval, denk aan verpakkingsmaterialen (snoepwikkels, blikjes en patatbakjes), sigarettenpeuken en kauwgomresten, dan wordt in één klap duidelijk waarom zwerfafval voorkomen en/of opruimen zo belangrijk is.Gerelateerd