Kerst in het Stadshart

03-12-2018 Winkelen Redactie

MAASSLUIS – Traditiegetrouw vindt de kerstmarkt plaats op de één-na-laatste zondag voor kerst, dit jaar dus op zondag 16 december. Ruim 100 Dickens-figuranten brengen winkelaars terug naar de tijd van Charles Dickens. Maar het Stadshart is niet alleen op zondag in kerstsfeer, dat start al op vrijdag 14 december met een kerstlichtjeswandeling.

Kerstlichtjeswandeling

Alle kinderen uit Maassluis en omstreken zijn vrijdag 14 december welkom tijdens de kerstlichtjeswandeling door het Stadshart. Een sprookjesachtige wandeling die om 19.00 uur vertrekt vanaf het Bloemhof. Over door kaarslichtverlichte vlieten komen de wandelaars uit op de Markt waar burgemeester Edo Haan de kerstboom van Maassluis zal ontsteken.

Tijdens de wandeling wordt een spannend, maar sprookjesachtig verhaal verteld aangevuld met toneelspel een verrassende elementen. Deelnemers worden van harte uitgenodigd ook een lichtje mee te brengen, bijvoorbeeld een lampion of een verlichte step of bolderkar.

Kerstmarkt 2018

Waan je tijdens de kerstmarkt op zondag 16 december van 12.00 – 17.00 uur in de tijd van Charles Dickens met ruim 100 Dickens-figuranten. Woon een toneelstuk bij in het Gemeenlandshuis aan de Hoogstraat of neem een kijkje bij toneelbakkerij ‘In de Soete Suikerbol’ in de Nieuwstraat. Slenter langs de 100 kramen of koop de laatste kerstcadeaus bij één van de andere winkel in het Stadshart.

Ook zijn er dit jaar onder andere optredens van het Charles Dickens Ensemble en het Spoorkoor. Voor wie nog geen kerstoutfit heeft, kan inspiratie op doen bij de podiumboot van Crêpe aan de Zuidvliet waar modeshows worden gehouden.

Er rijden ook dit jaar diverse taxibusjes heen en weer tussen verschillende ouderencomplexen in Maassluis, zodat ook de oudere generatie kan genieten van de kerstmarkt. Geen parkeerstress, naast drie gratis parkeerplaatsen rijdt er vanaf de parkeerplaats aan de Sportlaan een gratis pendel bus heen- en weer. Volg daarvoor de aangegeven parkeerroute vanaf de rotonde aan de Laan 1940-1945/Vermeerlaan

Sponsoren

De kerstmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door, Ervaar Maassluis, Euro Products, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Bouhuisen Groep, Nooteboom tours, Aannemersbedrijf van Dijk, Stadshart Maassluis en de vele vrijwilligers/figuranten.

 Gerelateerd