Kerstsfeer in het Stadshart Maassluis

02-12-2019 Winkelen Redactie

MAASSLUIS - Terwijl 2019 ten einde loopt en de temperatuur daalt wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de 11e editie van de inmiddels vertrouwde kerstmarkt. Kerstmis is een feest van tradities, één van die tradities is de jaarlijks terugkerende kerstmarkt in het stadshart van Maassluis.

Traditiegetrouw vindt de kerstmarkt plaats op de derde zondag van December. Waan u in de tijd van Charles Dickens met ruim 100 “Dickens” figuranten, laat u verrassen door kleine sketches of neem een kijkje bij toneelbakkerij “In de Soete Suikerbol” – Wip 3. Slenter langs de ruim 100 kramen of koop uw kerstcadeaus bij één van de speciaalzaken die het stadshart rijk is. Tijdens deze kerstmarkt zijn er optredens van koren, modeshows en straattheater.

Er rijden ook dit jaar diverse taxibusjes heen- en weer tussen verschillende ouderencomplexen, zodat ook de oudere generatie kan genieten van de gezelligheid die de kerstmarkt te bieden heeft. Speciaal voor deze oudere generatie is er een koffietafel georganiseerd in de zalen van de Immanuel kerk.

Dit jaar zijn er o.a. optredens van het Charles Dickens ensemble, Het Spoorkoor en is er een er prachtige afsluiter aan Zuidvliet. Geen parkeerstress, naast drie gratis parkeerplaatsen rijdt er vanaf de parkeerplaats aan de Sportlaan een gratis pendel bus heen- en weer. Volg daarvoor de aangegeven parkeerroute vanaf de rotonde aan de Laan 1940-1945/Vermeerlaan.

Kerstlichtjeswandeling
Ervaar Stadshart Maassluis bij kaarslicht tijdens een sprookjesachtige kerstlichtjeswandeling op vrijdag 13 december. Alle kinderen van Maassluis e.o. zijn welkom tijdens deze bijzondere avond. Er zal om 19:00 uur worden vertrokken vanaf het Bloemhof, waarna men over door kaarslicht verlichte vlieten aankomt op de Markt, hier zal door Burgemeester Haan de mooiste kerstboom van Maassluis worden ontstoken.

Tijdens deze wandeling zal er een spannend maar sprookjesachtig verhaal worden verteld, aangevuld met toneelspel en verrassende elementen. Ook zijn er optredens van Popkoor Moving Voices en Sisters inside the sugarcoated peach. Deelnemers worden van harte uitgenodigd ook een lichtje mee te brengen, dit kan een lampion zijn, maar ook een verlichte step of bolderkar. Zolang het maar in kerstsfeer is. Voor de kinderen is er met dank aan Brasserie 2012 na afloop warme chocolademelk. Presentatie deze avond ligt in handen van Fleur van Gelderen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date