Smaak & Meer in top tien ‘Beste Leerbedrijf Horeca’

13-11-2019 Winkelen Redactie

Foto: Smaak & Meer

MAASSLUIS – Restaurant Smaak & Meer in Maassluis heeft de top tien bereikt van de wedstrijd ‘Beste Leerbedrijf Horeca’, dat heeft Stichting Vakbekwaam Horeca vrijdag bekendgemaakt. Het opleidingsklimaat, de betrokkenheid van het leerbedrijf bij de leerling, de visie op opleiden en het opleidingsplan, zijn punten waarop de leerbedrijven tijdens de eerste ronde van de wedstrijd beoordeeld zijn.

Met de bekendmaking van de top 10 zijn de eerste twee fasen van de wedstrijd afgesloten en zal in december bekend zijn welke van deze leerbedrijven zich hebben geplaatst voor de top 3. De uiteindelijke winnaar wordt tijdens de Horecava 2020 bekendgemaakt.

Het opleidingsklimaat, de betrokkenheid van het leerbedrijf bij de leerling, de visie op opleiden en het opleidingsplan, zijn punten waarop de leerbedrijven tijdens de eerste ronde van de wedstrijd beoordeeld zijn. Daarnaast konden zij extra punten scoren met deelname aan de geheime opdracht. De punten van al deze onderdelen samen bepaalden de plek van het leerbedrijf in de ranking.

De leerbedrijven uit de top 10, waaronder Smaak & Meer, worden deze maand bezocht door commissieleden van de wedstrijd. Om een goede indruk te krijgen van het leerbedrijf, krijgen de leerbedrijven de opdracht hen tijdens dit bezoek te ontvangen als een leerling op zijn eerste werkdag. Daarnaast gaat het commissielid tijdens het bezoek in gesprek met leerlingen en leermeesters over de uitvoering van de opleidingsplannen en de opleidingsvisie.Gerelateerd