Categorieën

Service

Vierde veiligheidsster voor Stadshart Maassluis

Vierde veiligheidsster voor Stadshart Maassluis
Winkelen

Vierde veiligheidsster voor Stadshart Maassluis

  • Maurice Verschuur
  • 12-03-2015
  • Winkelen
Vierde veiligheidsster voor Stadshart Maassluis

Foto Maurice Verschuur - Burgemeester Karssen plaatst een tegel van het KVO

MAASSLUIS - Het Stadshart van Maassluis heeft donderdagmiddag een vierde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen gekregen. Het doel van het certificaat is om de winkelstraten in Nederland veiliger te maken.

Volgens Saskia Kleewein van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, uitgever van het keurmerk, zijn er niet veel winkelgebieden in Nederland met vier sterren. Het geeft aan dat Maassluise winkeliers, de gemeente, politie en brandweer veiligheid hoog in het vaandel hebben en hier dan ook de nodige inspanning voor uitvoeren.

Voor winkeliers en gemeenten is het volgens Kleewein relatief makkelijk om de eerste ster te verkrijgen. Om de daaropvolgende sterren te behalen zijn er elke twee jaar veiligheidsschouwen, enquêtes en en een constante inspanning door de betrokkenen nodig. De vier sterren geven aan dat het Stadshart van Maassluis hier al sinds 2008 in slaagt.

In 2008 bundelden de winkeliersvereniging, politie, Kamer van Koophandel, brandweer en de gemeente Maassluis de krachten. Dit leverde in dat jaar de eerste ster op. De tweede ster volgde in 2010 en in 2012 de derde. Met de vierde op zak kunnen de winkeliers voor de vijfde gaan. Dit is het hoogst haalbare.