54.000 extra woningen in regio Rotterdam

01-02-2019 Wonen Redactie

MAASSLUIS – Gemeenten, woningcorporaties en de provincie Zuid-Holland tekenden 30 januari het Regioakkoord Nieuwe Woningmarktafspraken Regio Rotterdam 2018-2030. Daarmee maken de veertien gemeenten zich sterk om het aantal woningen in de regio Rotterdam met 54.000 uit te breiden.

Namens de gemeente Maassluis ondertekende wethouder Sjoerd Kuiper (bouwen, wonen, ruimtelijke  ordening) het regioakkoord. Kuiper: ,,Iedereen in Maassluis verdient een fijn thuis: een goede woning in een prettige buurt. Dat is helaas nog niet voor iedereen weggelegd. Als je 5 ton te besteden hebt, heb je binnen 5 dagen een huis. Als je een laag of middeninkomen hebt, sta je meer dan 5 jaar op een wachtlijst. Daarom pakken we de woningnood fors aan, ook in Maassluis."

Sjoerd Kuiper vervolgt: ,,We gaan de doorstroming bevorderen, wijken opknappen en bouwen in totaal meer dan 3.000 woningen. Daarbinnen komen ook meer betaalbare woningen in gemengde wijken: sociale huur en betaalbare woningen tot 220.000 euro en ook middel dure huur en koop. Zodat ook Maassluizers met een modaal inkomen hier kunnen wonen."

Volgens Jan Willem Mijnans, voorzitter van het samenwerkingsverband en wethouder in Nissewaard, ligt de regio op koers voor 2030, maar zet daarbij wel een kanttekening: ,,We zijn er nog niet helemaal. Zo zie ik in de samenstelling van de voorraad graag meer corporatiewoningen in de regio en zou ik graag meer spreiding willen zien. Daar hebben we de aandacht en de sturende en faciliterende rol van de provincie bij nodig.” Ook Rob van de Broeke, voorzitter Federatie Maaskoepel, waar alle woningcorporaties in verenigd zijn, relativeert: ,,We moeten ons realiseren dat voor de uitvoering van de plannen ook mankracht en bouwmaterialen nodig zijn.’’Gerelateerd