Eerste paal 59 sociale huurwoningen in Het Balkon geslagen

17-12-2020 Wonen Redactie

MAASSLUIS - In Het Balkon van Maassluis komen 23 eengezinswoningen en 36 appartementen in de sociale huur van Maasdelta Groep. Op woensdag 16 december sloeg wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting en ruimtelijke ordening) de symbolische eerste paal. BAM Wonen is hier begonnen aan de bouw van 23 eengezinswoningen en start begin volgend jaar aan de bouw van de 36 appartementen van Maasdelta.

Met de bouw van de huurwoningen breekt ook de laatste fase van de realisatie van Het Balkon van Maassluis aan. Wethouder Sjoerd Kuiper: ,,Ik ben er als wethouder volkshuisvesting enorm trots op dat we hier op Het Balkon op deze prachtige plek aan de Waterweg, bij de metrohalte en Avonturis weer 59 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Hiermee komen we tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare woningen voor inwoners met een bescheiden inkomen. Het is mooi om te zien dat Maasdelta investeert in duurzame, betaalbare woningen in deze gemengde wijk waarin zo veel prachtige woningen worden gebouwd!”

Over de huurwoningen
De 59 nieuwe huurwoningen zijn verdeeld in:

· 12 driekamer eengezinswoningen aan Het Lage Licht met een netto huurprijs van € 633,25;
· 11 vierkamer eengezinswoningen aan de Jacob van Heemskercklaan met een netto huurprijs van € 752,33;
· 36 driekamer appartementen in een complex met vier woonlagen aan Het Lage Licht, met een netto huurprijs van € 633,25.

De eengezinswoningen worden energiezuinig uitgevoerd met warmtepompen in de bergingen en vloerverwarming. Bij de appartementen is gekozen voor elektrische verwarming en een elektrisch doorstroomapparaat voor warm water. Beide nieuwbouwprojecten worden voorzien van zonnepanelen.

Planning nieuwbouw
De heiwerkzaamheden van de eengezinswoningen duren ongeveer drie weken. Als alles volgens planning verloopt worden de woningen in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd. De start bouw van de appartementen is gepland in het eerste kwartaal van 2021. De oplevering vindt in het tweede kwartaal van 2022 plaats.

Start verhuur
Naar verwachting worden de eengezinswoningen vanaf februari 2021 te huur aangeboden en de appartementen vanaf mei/juni 2021. De woningadvertenties verschijnen dan op Woonnet Rijnmond. Maasdelta kondigt de start verhuur ruim van tevoren aan via haar digitale nieuwsbrief en website www.maasdelta.nl. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het belangrijk om bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende ingeschreven te staan: www.woonnetrijnmond.nl.Gerelateerd