Einde aan conflict rond betaalbare woningen Wilgenrijk

27-11-2020 Wonen Redactie

MAASSLUIS – Er is een einde gekomen aan het conflict tussen de gemeente en projectontwikkelaar Thuninissen of het aantal te bouwen betaalbare koopwoningen in Wilgenrijk.

In juni dit jaar dreigde er een juridisch conflict tussen de gemeente en de projectontwikkelaar omdat er niet voldaan werd aan eerdere gemaakte afspraken. De afgelopen maanden hebbende gemeente en Thunnissen overleg gevoerd. ,,Uitkomst van die gesprekken was dat er in Wilgenrijk meer betaalbare koopwoningen gebouwd worden dan eerder was afgesproken,” zo meldt de gemeente.

Wethouder Sjoerd Kuiper is tevreden met die oplossing. ,,Er worden nog eens 15 extra betaalbare koopwoningen gebouwd in Wilgenrijk voor mensen met middeninkomens en dat is heel goed nieuws. Daarnaast is er duidelijkheid voor de kopers van de 22 eerder aangeboden woningen die in onzekerheid verkeerden. Die woningen blijven nu 15 jaar in het betaalbare segment. Met deze afspraken is een juridisch strijd voorkomen en kan er snel gebouwd worden.’’Gerelateerd