Hoogste punt nieuwbouw De Kade bereikt

04-11-2021 Wonen Redactie

MAASSLUIS - Op De Kade Maassluis wordt een woongebouw met 20 maisonnettes en 55 appartementen in de sociale huur gebouwd. Op woensdag 3 november 2021 bereikte de nieuwbouw het hoogste punt. Maasdelta Groep, Waal, de gemeente Maassluis, projectontwikkelaar Appelbloesem en Mulleners + Mulleners Architecten vierden dit moment samen met het bouwpersoneel.

Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting en ruimtelijke ordening) van de gemeente Maassluis kreeg de eer om een van de laatste kubels beton te storten voor de dakvloer. ,,Ik ben er trots dat we op De Kade in de eerste fase van het project 75 sociale huurwoningen bouwen. Er is een enorm tekort aan betaalbare woningen en de wachtlijsten zijn dan ook enorm. Door de mix van woningen in dit project en op de Kade als geheel, bouwen we een mooie nieuwe gemengde buurt die veel kwaliteit toevoegt aan Maassluis." Maasdelta trakteerde het bouwpersoneel en de genodigden op een bezoek van een foodtruck met friet en snacks.

Huurwoningen
De nieuwbouw op De Kade startte in april 2021. Waal realiseert de woningen, Maasdelta gaat deze als sociale huurwoningen verhuren. De Provincie Zuid Holland ondersteunt de bouw van sociale woningbouw en heeft hiervoor een subsidie verstrekt. Het nieuwe woongebouw met zes woonlagen krijgt een stoere en industriële uitstraling. Het is een langgerekt blok aan de Taanschuurkade Noord. De gevel van de huurwoningen doet denken aan Maassluise pakhuizen. De woningen zijn energiezuinig, gasloos en voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming. De 75 sociale huurwoningen zijn verdeeld in 20 maisonnette woningen op de begane grond en 55 appartementen. 

Oplevering
De huurwoningen worden in 2022 te huur aangeboden, via Woonnet Rijnmond. De oplevering van de nieuwbouw vindt in de tweede helft van 2022 plaats.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date