Maassluis houdt subsidie voor klimaatbestendige tuinen

28-10-2020 Wonen Redactie


MAASSLUIS - De subsidie voor het klimaatbestendig maken van particuliere tuinen in Maassluis blijft bestaan. Het Hoogheemraadschap Delfland verlengt de regeling.

Volgens de gemeente Maassluis heeft de subsidie ervoor gezorgd dat 'steeds meer inwoners de afgelopen maanden in en om hun huis aan de slag zijn gegaan'. Maar liefst 530 initiatieven werden in de regio beloond met een financiële bijdrage van het waterschap. Delfland stelt nu opnieuw 150.000 euro beschikbaar

Mensen die werk willen maken van het aanpassen van hun tuin - met name minder beton en meer groen - kunnen tot eind dit jaar een aanvraag doen voor een bijdrage.

Het aanpassen van de tuinen moet de capaciteit om regenwater op te nemen bij flinke regenbuien vergroten. Om zodoende overbelasting van het riool te voorkomen. Ook de gemeente zegt hier aan te werken. Onder het motto 'Rainproof Maassluis, elke druppel telt' worden in verschillende delen van de stad extra waterreservoirs (bijvoorbeeld de vijver aan de Kwartelsingel) en groenstroken aangelegd. Ook wordt gebouwd aan een apart ‘riool’ voor schoon regenwater. Zo kan regenwater beter worden opgeslagen en onder meer worden gebruikt tijdens drogere periodes.

Meer informatie is te vinden op I: www.klimaatkrachtig.nl of www.maassluis.nl/rainproof.Gerelateerd