Maassluis steunt inwoners op 'schoonmaakdag'

02-09-2021 Wonen Redactie


MAASSLUIS - De gemeente Maassluis ondersteunt bewoners die op World Cleanup Day in actie willen komen.

De dag, zaterdag 18 september, wordt wereldwijd aangegrepen om op te ruimen en schoon te maken. Naar verluidt zetten mensen in honderdtachtig landen zich die dag in voor een mooiere woonomgeving. In Nederland zijn de Plastic Soup Foundation en Stichting Nederland Schoon de organisatoren van de dag.

"Over de hele wereld gaan mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op én is een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen een belangrijke bijdrage kan leveren", aldus de gemeente. Die beveelt Maassluizers aan zelf een  opschoonactie te beginnen.

Wie dat doet, en zich aanmeldt op I: www.worldcleanupday.nl, wordt door Maassluis bijgestaan met schoonmaakmaterialen zoals hesjes, grijpers en afvalzakken. 

"Vanwege de Coronamaatregelen is het niet de bedoeling dat er in grote groepen wordt opgeruimd", aldus de gemeentelijke oproep. "De organisatie zet in op kleinere schoonmaakacties door enkelingen of kleinere gezelschappen. Want als we allemaal samen een klein stukje van de stoep, het park of langs de Nieuwe Waterweg opruimen, wordt er gezamenlijk heel veel zwerfafval opgeruimd."Gerelateerd