Pas gestarte commissie Vertowijk presenteert zich

21-04-2015 Wonen Redactie

Pas gestarte commissie Vertowijk presenteert zichEerste publicatiebord geplaatst

MAASSLUIS - Recent is de bewonerscommissie Vertowijk opgezet. Met de commissie worden circa 750 woningen vertegenwoordigd. Het bestuur van de commissie gaat zich tijdens de eerste bewonersbijeenkomst op 12 mei in ontmoetingscentrum De Vliet presenteren. De aanvang is om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar bewonerscommissieverto@gmail.com of telefonisch bij Nico Kuiper (voorzitter) tel. 010-5924077 en/of Theo Wijsman (secretaris/penningmeester) tel. 010-5917877.

Volgens voorzitter Nico Kuiper is er zeer regelmatig overleg en inmiddels ook een rondgang door de wijk gemaakt met de diverse betrokken instanties. Daarbij is voorlopig specifieke aandacht gevraagd voor de meest naar voren komende klachten, zoals onderhoud van het groen en de openbare ruimte waaronder (her)bestrating en buitenverlichting. Een deel daarvan is inmiddels opgepakt door de gemeente. Ook de contacten met woningcorporatie Maasdelta hebben volgens de bewonerscomissie tot positieve resultaten geleid o.a. in de vorm van het verkrijgen en plaatsen van publicatieborden. De eerste hiervan is inmiddels ook daadwerkelijk gerealiseerd en wel bij de brievenbus op de hoek Lijnbaan/Hekelarij.

De commissie zegt van alle te nemen initiatieven en uit te voeren activiteiten voornamelijk afhankelijk te zijn van inbreng van de wijkbewoners. Meerdere bewoners hebben inmiddels positief gereageerd op een oproep om hierover verder van gedachten te wisselen, nader kennis met elkaar te maken en verdere plannen te bespreken. Daarom wordt een bewonersbijeenkomst voor de gehele wijk (Verto-1 en Verto-2) georganiseerd.

Reacties