Sproeiverbod nog niet nodig

10-06-2020 Wonen Redactie


DELFT - Een sproeiverbod in onze regio is volgens Hoogheemraadschap Delfland nog niet nodig. Maar het waterschap doet wel 'een dringende oproep' aan bedrijven om 'echt zuinig te zijn met het water'. Zij kunnen regenwater opvangen en dienen zorgvuldig om te gaan met het water in sloten, vaarten, plassen en kanalen.

"Wij zijn blij met de regen van de afgelopen dagen", zo meldt het waterschap. Ook al is het nog maar een kleine slok op een borrel: de regen is volgens Delfland 'lang niet voldoende' om het neerslagtekort op te heffen. Dat is inmiddels opgelopen naar 190 millimeter. "Wel hebben wij dankzij de buien de kans gezien om het water in de sloten van de graslandpolders iets hoger te houden. Hierdoor kan er weer water in de haarvaten van de polder terechtkomen en daarmee helpen wij de natuur en agrariërs."

Dat sproeien nog altijd kan komt oom omdat het waterschap water uit het Brielse Meer onze kant op heeft gevoerd.

Ook particulieren kunnen volgens Delfland hun steentje bijdragen. "Vang regenwater op in een regenton en gebruik dat voor de planten. Als je de tuin sproeit, doe dat dan liever niet overdag in de hete zon maar in de avond. Dan verdampt het water minder snel en kunnen planten het water beter opnemen."Gerelateerd