Categorie├źn

Service

Hospice De Margriet

Hospice De Margriet

Terug
/files/maassluis24/bedrijven/hospice_margriet/hospicefoto.jpg

Hospice De Margriet, waar mensen die nog maar kort te leven hebben liefdevol worden verzorgd tot aan het overlijden. De bewoner staat centraal. Het ligt aan de Vlaardinger Vaart tussen het groen. Een mooie rustige omgeving. De zorg wordt geboden door verpleegkundigen die 24/7 aanwezig zijn, coördinatoren en vrijwilligers, welke per twee in blokken van vier uur werken. In principe houdt de bewoner de eigen huisarts.

Het hospice heeft vijf ruime kamers met de mogelijkheid tot mee-eten en een overnachting van een naaste tegen een kleine vergoeding. Behalve de onmisbare medische zorg bieden vrijwilligers naast huishoudelijke taken ook een luisterend oor voor cliënten en naasten wanneer daar behoefte aan is, complementaire zorg naar behoefte, een wandeling, en kan er behalve in de eigen kamer in de woonkamer tijd worden doorgebracht. Ook het gebruik van de gezamenlijke tuin naast het eigen balkon is mogelijk.

Het hospice is altijd op zoek naar vrijwilligers. Er werken acht vrijwilligers per dag, dit zijn 56 vrijwilligers per week. Er wordt goed voor de vrijwilligers gezorgd. De deur van de coördinatoren staat altijd open, zodat je naar behoefte je verhaal kwijt kunt. Ook worden er praathuizen georganiseerd, daar komen vrijwilligers bij elkaar (wanneer je daar behoefte aan hebt) om ook met andere vrijwilligers te praten. Er is persoonlijke aandacht, emotionele steun waar nodig. Processen worden vastgelegd, afspraken worden gemaakt, cursussen worden aangeboden en leuke uitjes georganiseerd.

Mocht je na het lezen geïnteresseerd zijn om als vrijwilliger iets te gaan betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven, schroom niet, bel of mail ons!