Categorieën

Service

Shell Energy & Chemicals Park Rotterdam

Shell Energy & Chemicals Park Rotterdam

Terug
/files/maassluis24/bedrijven/shell/shellfoto__middel_.jpg

Shell heeft tot doel om wereldwijd naar netto nul uitstoot te gaan. Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Shell Pernis) is bij uitstek in de positie om deze grote verandering mogelijk te maken en onze klanten te helpen in hun verduurzaming.

We transformeren naar een lokale, nationale en Europese hub voor de energietransitie. We gaan van onze huidige producten van alleen ruwe olie naar een nieuwe mix eindproducten, gemaakt van steeds meer en steeds duurzamere grondstoffen.

Zo bouwt Shell aan een biobrandstoffenfabriek in Pernis en aan een groene-waterstoffabriek op de Tweede Maasvlakte. Ook kijken we naar CO2-opslag onder de Noordzee. Dit zijn grote, concrete stappen op weg naar een betere toekomst.

En we hebben nog veel meer plannen. Dat is ook nodig. Want het is een hele klus om de grootste raffinaderij van Europa (meer dan 60 fabrieken) te veranderen in een complex dat netto geen CO2 meer uitstoot. Wij hebben veel grote en kleine ideeën om dat doel te bereiken, en daar praten we graag over met de bewoners uit onze omgeving.

Ook in de energietransitie zijn thema’s als innovatie, veiligheid en nabuurschap belangrijk voor Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. Zo zijn we met vele bedrijven in de regio, maar ook met de bewoners en de gehele Rotterdamse haven verbonden.