CKC Maassluis wint ook tweede veldwedstrijd

• 22-04-2024

MAASSLUIS - In de uitwedstrijd tegen DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht boekten de korfballers van CKC Maassluis de tweede overwinning van de veldcompetitie. Maassluis kwam goed uit de startblokken en pakte via doelpunten van Jari Sonneveld en Esther Fortuin een 0-3 voorsprong. Dit gat van drie doelpunten werd een groot deel van de wedstrijd in stand gehouden. In de tweede helft, toen DVS’69 terugkwam tot 8-9, kwam de spanning terug in de wedstrijd. Maar nieuwe doelpunten van achtereenvolgens Osayande Iyawe, Tristan Steenks en Mark van der Vaart brachten Maassluis in veilige haven. De eindstand werd op 10-13 bepaald.

Maassluis 2 kon het net niet bolwerken tegen Ondo 2 in ’s -Gravenzande. Vooral in de eerste helft werd er te weinig gescoord. In de tweede helft kwam de ploeg nog sterk terug tot 10-9, maar het was helaas net te weinig om nog een gelijkspel of de overwinning af te dwingen: einduitslag 12-9.

Maassluis A1 boekte in de overgangsklasse een eenvoudige overwinning van 19-10 op KVS A1. Eerder in de week, op woensdag, won Maassluis A1 ook al van hoofdklasser Nieuwerkerk A1 in de bekercompetitie. Na een spannend duel moest een verlenging uitsluitsel bieden en daarin was Maassluis A1 het sterkt. Maassluis A1 is nu doorgedrongen tot de halve finale die op 30 mei gespeeld wordt tegen Deetos A1.

Volgende week staat er op Koningsdag geen korfbal op het programma, maar CKC Maassluis organiseert traditiegetrouw een heel ander mooi programma op het veld. De competitie gaat op 11 mei weer verder met opnieuw uitwedstrijden op het programma. Dan tegen RWA uit Rhoon.

Algemene info: Henne Bloem via [email protected]