Categorieën

Service

Eerste bewoners De Kade krijgen sleutel

Eerste bewoners De Kade krijgen sleutel
Wonen

Eerste bewoners De Kade krijgen sleutel

  • Redactie
  • 12-09-2021
  • Wonen
Eerste bewoners De Kade krijgen sleutel

Foto: Sarah Vlekke


MAASSLUIS - Voor wethouder Sjoerd Kuiper was afgelopen donderdag een belangrijke, feestelijke dag. Hij mocht de sleutels van de eerste woningen van het project De Kade overhandigen aan de nieuwe eigenaren.

"Vandaag is een historische dag voor Maassluis", stelde Kuiper in het woordje dat hij bij die gelegenheid hield. Hij gaat ervan uit dat De Kade een 'een levendige buurt' wordt, 'waar nieuwe buren elkaar leren kennen en waar nieuwe vriendschappen ontstaan'.

Behalve het overhandigen van de sleutels knipte de wethouder ook een lint door waarmee de toegangsweg tot de wijk officieel werd geopend. De 'licht statige' Taanschuurkade met pakhuisachtige gebouwen wordt ingericht als dertigkilometerzone met een vrij liggend fietspad en brede trottoirs. Projectmanager Piet Broekhoven lichtte toe dat vanwege de veiligheid het woonverkeer en het bouwverkeer zoveel mogelijk wordt gescheiden. De woonwijk is voorlopig alleen bereikbaar via deze nieuwe toegangsweg, die aansluit op de Vlaardingsedijk. De bestaande toegang via de Deltaweg is alleen bestemd voor het bouwverkeer.

Naast de panoramagebouwen Boonersluys en Sluyse Diep telt fase 1 van De Kade Maassluis in totaal 68 woningen. De komende weken worden alle twee-onder-één-kapwoningen en stadswoningen opgeleverd die samen de eerste woonlus vormen. Daarna volgen de geschakelde woningen uit de tweede woonlus. Vrijwel alle kopers kunnen kerst in hun nieuwe woning vieren, zo stelt de gemeente. Gebroeders Blokland, de bouwer van de woningen, plaatst als extraatje een vlaggenmasthouder naast elke voordeur. De nationale vlag krijgen de nieuwe bewoners cadeau.

De Kade Maassluis is een nieuwe woonwijk op een steenworpafstand van het Scheur. Het woningaanbod is heel gevarieerd. Kenmerkend is de robuuste, oud-Hollandse architectuur met rijke details en veel variatie in gevels. Begin oktober gaat fase 2 van De Kade Maassluis in de verkoop: 62 'stoere stadswoningen met royale tuinen'.