Categorieën

Service

Extra geld voor aanpak eenzaamheid

Extra geld voor aanpak eenzaamheid
Politiek

Extra geld voor aanpak eenzaamheid

  • Redactie
  • 30-04-2020
  • Politiek
Extra geld voor aanpak eenzaamheid
MAASSLUIS - Het college van burgemeester en wethouders wil extra geld uittrekken om eenzaamheid in de stad aan te pakken. Het voegt daarom een bedrag van 68.150 euro toe aan het budget voor de uitvoering van de aanpak eenzaamheid #samenzijnwijMaassluis.

Volgens wethouder Corine Bronsveld is het goed om meer aandacht te besteden aan dit thema in de stad. Vooral in deze moeilijke tijd, waarin veel mensen thuis zitten. ,,Wij zetten in Maassluis in op een brede aanpak van eenzaamheid. Wij kiezen voor oud en jong. Door onderzoek weten we dat mensen met psychische problemen of met een beperking, niet-westerse migranten, jongeren en alleenstaande moeders zich ook vaak eenzaam voelen. Wij hebben oog voor alle Maassluizers."

Coronamaatregelen

De gemeente Maassluis besteedt al aandacht aan de aanpak van eenzaamheid onder inwoners maar door de coronacrisis is er nu behoefte aan extra activiteiten. De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben enorme impact op het leven van mensen en hun gevoelens van eenzaamheid. Meer mensen dan voorheen komen hun huis niet uit, krijgen geen bezoek en voelen zich eenzaam.

Initiatieven

Met het extra budget worden de komende twee jaar vele kleine initiatieven van inwoners en organisaties ondersteund. De activiteiten kunnen voor de hele stad zijn maar ook specifiek voor een bepaalde wijk.