Categorieën

Service

Forum voor Maassluis: Geen huurverhoging!

Forum voor Maassluis: Geen huurverhoging!
Politiek

Forum voor Maassluis: Geen huurverhoging!

  • Redactie
  • 28-04-2020
  • Politiek
Forum voor Maassluis: Geen huurverhoging!
MAASSLUIS – Vanavond dient de fractie van Forum voor Maassluis een motie in tegen de aanstaande huurverhoging. Samen met de VSP wil de partij dat het college van B&W druk uitoefent op de woningcorporaties om de huur te bevriezen.

,,De coronacrisis heeft zware economische gevolgen, ook voor de gemeente Maassluis en haar inwoners’’, aldus de partij. ,,Veel Maassluizers hebben nu al te kampen met financiële onzekerheden ten gevolge van deze crisis. De impact van deze crisis en de financiële gevolgen hiervan voor de huishoudens maar ook sportverenigingen is nog niet goed te overzien zijn.

Maasdelta heeft aangegeven de huren te zullen verhogen tussen de 0 en 2.9 procent, dit naar aanleiding van een overeenkomst gesloten met de VBBM in december 2019. De geldigheid van deze overeenkomst moet worden heroverwogen in het licht van de daarna ontstane crisis situatie, zo vindt Forum voor Maassluis. ,,Ook de omgang met de huren van de sportverenigingen zullen moeten worden heroverwogen.’’

Forum voor Maassluis vraagt het college tenslotte ook om de huurprijzen van gemeentelijke eigendommen en verhuurde objecten dit jaar niet te verhogen. Hoe de partij dat in de Begroting wil inpassen is nog de vraag.