Categorieën

Service

Geen gelukkig begin voor c.k.c. Maassluis

Geen gelukkig begin voor c.k.c. Maassluis
Sport

Geen gelukkig begin voor c.k.c. Maassluis

  • Redactie
  • 16-09-2019
  • Sport
Geen gelukkig begin voor c.k.c. Maassluis

Eva Slotboom (Foto: Edwin Sonneveld-fotografie)

MAASSLUIS - Na twee speelronden staat Maassluis 1 nog altijd met lege handen. Vorige week was in het Wipperspark Albatros nog met 16-18 te sterk, nu werd de uitwedstrijd in Ridderkerk tegen KCR met minimaal verschil verloren: 18-17. Het betekent nog geen gelukkig begin, nul punten uit twee wedstrijden.

Nu is de competitie twee ronden onderweg en is Maassluis 1 niet de enige ploeg die nog puntloos onderaan staat. Ook RWA en Kinderdijk hebben nog geen punten weten te bemachtigen. Echter verloren zij met grotere cijfers. Maassluis 1 deed zich daarentegen in beide wedstrijden tekort. Tegen Albatros stond Maassluis vrijwel de gehele wedstrijd voor, maar stokte de productie in de slotfase waardoor de rood-witten uit Zwijndrecht met de volle buit huiswaarts keerden. Zaterdag was het wedstrijdbeeld niet veel anders: een gelijk opgaande wedstrijd, maar in de slotfase wederom een doelpuntloze periode, waardoor er geen punt(en) gepakt werden.

Ondanks de personele wijzigingen die er dit jaar ten opzichte van het vorige zijn, overheerst het vertrouwen in een goed vervolg. Weliswaar werd afscheid genomen van dames met veel ervaring (Malou Abbas en Afra Verpaalen) en Sietse Spaan, die tegenwoordig bij Pernix speelt. Maar met Naomi Linschoten, Eva Slotboom, Tristan Steenks en Sven Veldman is een goede mix van jong talent en ervaring toegevoegd.

Voor Maassluis 2 geldt eenzelfde situatie. Een jong team, dat zijn draai nog een beetje moet vinden. Ook zij staan na twee wedstrijden onderaan. Werd de eerste wedstrijd tegen Albatros nog dik verloren, zaterdag moesten zij de punten, na een minimale nederlaag op Swift (14-13), in Middelburg laten. Gezien het wedstrijdbeeld had er meer ingezeten, maar de stijgende lijn is ingezet.

Aankomende zaterdag staan er voor beide ploegen thuiswedstrijden tegen het Sliedrechtse Merwede op het programma. Oude bekenden. Niet alleen voor Maassluis, maar ook voor onze nieuwe trainer, Robert Bras. Hij was jaren verantwoordelijk voor de prestaties van het eerste team van Merwede.

Programma zaterdag 21 september

12:00 Maassluis A1 – Oranje Wit (D) As
13:30 Maassluis 3 – HKC (Ha) 4
14:00 Maassluis 2 – Merwede/Multiplaat 2
16:30 Maassluis 1 – Merwede/Multiplaat 1

Algemene info:
Demi Zeegers - [email protected] / www.ckcmaassluis.nl / Twitter @ckcmaassluis / www.facebook.nl/ckcmaassluis