Categorieën

Service

Hondeneigenaren: pas op voor grasaren!

Hondeneigenaren: pas op voor grasaren!
Nieuws

Hondeneigenaren: pas op voor grasaren!

  • Redactie
  • 14-06-2023
  • Nieuws
Hondeneigenaren: pas op voor grasaren!
MAASSLUIS - Meestal zijn deze zogenoemde kruipers er pas in augustus, maar dit jaar zijn ze vroeg: grasaren. De dierenpolitie- en -artsen waarschuwen voor deze grassoort wanneer je je hond uit gaat laten.

Grasaren groeien op veel plekken, bijvoorbeeld in de berm of het plantsoen in de buurt. Ze zijn scherp en groeien aan uiteinden van hoge grassoorten. Ze bestaan uit zaden en een soort weerhaakjes die in de vacht van je huisdier kunnen blijven hangen. Vervelend, maar dat is nog geeneens het ergste. Als ze in ogen, neus oren of tussen de tenen van je viervoeter terechtkomen kan dit heel pijnlijk zijn, omdat de aren steeds dieper in de huid kruipen. 

Het bestrijden van alle grasaren in Maassluis is echt heel lastig, zo meldt de gemeente Maassluis. De gemeente maait in ieder geval langs alle fiets- en looppaden de eerste meter, om overhangen te voorkomen. Dat scheelt al als je daar langsloopt met je huisdier(en). De percelen waar over het algemeen de meeste grasaren staan, worden vier keer per jaar gemaaid.