Categorieën

Service

Korfballers Maassluis ongeslagen in veldcompetitie na overwinning op RWA

Korfballers Maassluis ongeslagen in veldcompetitie na overwinning op RWA
Sport

Korfballers Maassluis ongeslagen in veldcompetitie na overwinning op RWA

  • Redactie
  • 14-05-2024
  • Sport
Korfballers Maassluis ongeslagen in veldcompetitie na overwinning op RWA

MAASSLUIS - De Maassluise korfballers hebben ook de derde wedstrijd op rij in de 1e klasse op het veld omgezet in overwinning. RWA werd in Poortugaal met 10-14 verslagen.

RWA - c.k.c. Maassluis 10-14 (8-11)

Maassluis vloog uit de startblokken in Poortugaal. Dankzij treffers van Mark van der Vaart, Noami Linschoten, Dian Sonneveld en tweemaal Osayande Iyawe, stond de ploeg van Johan van Barneveldt al snel met 1-5 voor. Lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten, want RWA knokte zich terug in de wedstrijd en kwam via een 6-6 en 7-7 stand langszij.

Tegen het eind van de eerste helft pakte Maassluis weer het initiatief en bracht het, via wederom Dian Sonneveld en tweemaal Mark van der Vaart, een comfortabele marge van drie doelpunten op het scoreboard. Het slotakkoord was voor Vera Lekluse, die de ruststand op 8-11 bepaalde.

In de tweede helft vielen de doelpunten minder makkelijk. Aan beide kanten werd er nauwelijks gescoord. Twee treffers aan de zijde van RWA en drie aan Maassluise kant. De overwinning werd derhalve geboekt door Maassluis. De ploeg is volgens Van Barneveldt is in de ‘Winning Mood’: “De trein is half december gaan rijden en het lijkt erop dat hij ook niet meer gaat stoppen. Dus ik ga ervan uit dat we nu volle bak doorgaan met dit team en opgaan voor het kampioenschap."

Maassluis staat nu na drie gespeelde wedstrijden fier aan kop in de eerste klasse met een perfecte score van zes punten. DVS’69, IJsselvogels en RWA volgen op vier punten.

RWA 2 - Maassluis 2 10-13

Ook het tweede team van Maassluis boekte een overwinning in Poortugaal, en ook zij deden dat in een wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren. Maassluis staat dankzij de winstpartij nu op de tweede plaats, twee punten achter koploper ONDO uit ’s-Gravenzande.

Algemene info: Henne Bloem via [email protected] of www.ckcmaassluis.nl.