Categorie├źn

Service

Leeftijdsgrens voor Volwassenfonds Sport & Cultuur verlaagd

Leeftijdsgrens voor Volwassenfonds Sport & Cultuur verlaagd
Sport

Leeftijdsgrens voor Volwassenfonds Sport & Cultuur verlaagd

  • Redactie
  • 06-05-2022
  • Sport
Leeftijdsgrens voor Volwassenfonds Sport & Cultuur verlaagd
MAASSLUIS - Vanaf mei 2022 verlaagt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur de leeftijdsgrens van 27 jaar naar 18 jaar, als proef voor een periode van één jaar. Dit betekent dat voor iedereen van 18 jaar en ouder met een laag inkomen een bijdrage kan worden aangevraagd voor deelname aan sport- en cultuuractiviteiten. Voor kinderen was dit al mogelijk bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Is er thuis te weinig geld om te sporten, dansen of toneelspelen? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen nu ook volwassenen uit huishoudens waar weinig geld is, deelnemen aan een sport- of cultuuractiviteit. Voor sportactiviteiten kan een jaarlijkse bijdrage worden aangevraagd van maximaal €250 en voor cultuuractiviteiten maximaal €300.

U kunt als volwassene niet zelf een aanvraag indienen bij het fonds. Dat kan alleen een intermediair doen. Hij of zij kent de spelregels en checkt of u in aanmerking komt. De aanvraag wordt binnen drie weken beoordeeld. De bijdrage wordt rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. U ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt.

Wilt u in aanmerking komen voor een bijdrage? Neem dan contact op met een intermediair. In Maassluis zijn dit onder andere Stroomopwaarts, de Voedselbank en het wijkteam. Kijk voor alle intermediairs uit Maassluis op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/maassluis/.
 
Bent u betrokken bij mensen die leven rond het bestaansminimum? Meldt u dan nu aan als intermediair via www.volwassenenfonds.nl/intermediair. Voor meer informatie en vragen over het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunt u contact opnemen met het fonds via [email protected].