Categorie├źn

Service

Manager De Kroepoekfabriek wordt placemaker District U

Manager De Kroepoekfabriek wordt placemaker District U
Uit

Manager De Kroepoekfabriek wordt placemaker District U

  • Ingezonden mededeling
  • 13-10-2022
  • Uit
Manager De Kroepoekfabriek wordt placemaker District U
REGIO - Het gezicht van De Kroepoekfabriek, Rory Dickhoff, maakt na tien belangrijke jaren bij het poppodium binnenkort de overstap naar de rol van 'placemaker' voor het ontwikkelgebied District U, het voormalig Unileverterrein. Deze stap onderstreept de functie van broedplaats van het jongerenpodium van de stad, een plek om je te ontwikkelen, zowel op het podium als achter de schermen. Voor Dickhoff is het moment gekomen om de volgende stap te nemen.

Sinds 2011 heeft Rory Dickhoff diverse rollen bij het Vlaardingse poppodium gehad. Hij groeide met de jaren, met wat tussenstappen, van coördinator Horeca en Verhuur naar uiteindelijk de manager, het gezicht van De Kroepoekfabriek. Dickhoff was tevens mede-initiatiefnemer van het Vlaardingse Stadsstrand. Op het Stadsstrand wordt in samenwerking met De Kroepoekfabriek en de stichting Kwartiermakers aandacht gevraagd voor de gebiedsontwikkeling rondom de Koningin Wilhelminahaven en het Eiland van Speyk.

Trots

Algemeen directeur van De Kroepoekfabriek en Stadsgehoorzaal, Renske Verbeek, gaat Rory Dickhoff missen: ,,Rory is al die jaren van grote waarde voor De KF geweest, voor de artiesten, voor het team en voor de samenwerkingen in de stad. Maar wat overheerst is een enorme gevoel van trots met een enorme gunfactor. We zijn onwijs blij voor Rory, deze nieuwe rol is hem op het lijf geschreven.'' De Kroepoekfabriek is een plek voor talentontwikkeling op het podium, maar ook zeker achter de schermen. De stap die Rory maakt is het ultieme voorbeeld van een talentvol persoon, die na jaren hard werken de volgende uitdaging aangaat, zoals bij talentontwikkeling de bedoeling is! 

Dickhoff: ,,De afgelopen jaren is er ontzettend veel gebeurd. Het jaar 2019 was heel druk en succesvol voor De KF, waarna we vervolgens direct twee zware coronajaren moesten overleven en ons tienjarig jubileum werd gevierd. Ik ben ontzettend trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt, juist ook toen er bijna niets mocht.'' ,,De Kroepoekfabriek krijgt een nieuwe manager'', legt Verbeek uit. ,,Samen met het team gaan we zoeken naar de beste oplossing voor ’de toekomst van De KF.''

District U

Rory gaat aan de slag in District U, het voormalige Unileverterrein. ,,De komende jaren wordt het gebied ontwikkeld en ondergaat het een drastische transformatie'', vertelt Rory. ,,Tijdens die ontwikkeling willen we het gebied op de kaart zetten met pop-up horeca, evenementen en voorzieningen voor de nieuwe bewoners. Een geweldige uitdaging, waarin ik de ervaringen uit De KF en het Stadsstrand mee kan nemen. Ik blijf mij inzetten voor een bruisend Vlaardingen.''

Het vertrek betekent overigens het begin van iets nieuws. De kracht van samenwerking in de stad is waar zowel District U als De KF sterk in geloven. Ook al staan de twee zaken compleet los van elkaar, waar mogelijk en handig zoeken ze elkaar op. Muziekpromotie, nieuwe bands, stadsevenementen, doorgroeimogelijkheden, sparren, het kan allemaal. Want de twee hebben ten minste één overlappend doel: Vlaardingen nóg leuker maken!

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →