Categorieën

Service

Onderzoek naar schade Monstersche Sluis en Schansbrug

Onderzoek naar schade Monstersche Sluis en Schansbrug
Nieuws

Onderzoek naar schade Monstersche Sluis en Schansbrug

  • Redactie
  • 28-09-2020
  • Nieuws
Onderzoek naar schade Monstersche Sluis en Schansbrug
MAASSLUIS – In het gewelf van de Monstersche Sluis zijn nieuwe scheuren ontstaan, dat bevestigt het Maassluise college van burgemeester en wethouders na schriftelijke vragen van D66 Maassluis. De scheuren zouden zijn ontstaan door bouwverkeer voor het nieuwbouwproject Noorddijk/Geerkade.

,,Bestuursleden van de Stichting Monstersche Sluis geven aan nieuwe scheuren te zien in het gewelf van de sluis,” antwoordt het college. ,,Op 9 september heeft een bouwkundige inspectie plaatsgevonden van de sluis, de kademuren en het landhoofd van de Schansbrug. Op basis van dit rapport zal overleg met onze jurist en met de jurist van de Stichting plaatsvinden.” De fractie van D66 Maassluis liet met de vragen al weten te vrezen voor blijvende schade aan de sluis en de Schansbrug. De schade aan de Schansbrug moet nog vastgesteld worden.

Geen vergunning

Het college bevestigt verder dat de bouwer geen vergunning heeft gekregen voor het rijden op de Monstersche Sluis en benadrukt deze ook niet te krijgen. ,,De bouwer is aangesproken op het incident met de heistelling en heeft beloofd niet meer op de Monstersche Sluis te komen. Handhaving zal hier op toezien.” Op de Monstersche sluis is inmiddels een betonnen poef geplaatst.

Herstel

Omdat de stichting Monstersche Sluis eigenaar is van de sluis, zal het bestuur een beslissing moeten nemen om tot herstel over te gaan. ,,De gemeente laat de kademuren bouwkundig onderzoeken. Bij dit onderzoek zal ook de Monstersche sluis meegenomen worden. Over verdere stappen zijn we in overleg met de Stichting Monstersche Sluis.”