Categorieën

Service

Rijk kent subsidie toe voor woningbouw Maassluis Station-West

Rijk kent subsidie toe voor woningbouw Maassluis Station-West
Wonen

Rijk kent subsidie toe voor woningbouw Maassluis Station-West

  • Redactie
  • 26-04-2024
  • Wonen
Rijk kent subsidie toe voor woningbouw Maassluis Station-West

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis ontvangt ruim 2 miljoen euro subsidie van het Rijk om te kunnen investeren in het woningbouwplan Maassluis Station-West. Het geld wordt ingezet om publieke investeringen, die voor woningbouw noodzakelijk zijn, te bekostigen. Het gaat daarbij om investeringen in de openbare ruimte, zoals ruimte voor parkeren, water en groen.

Wethouder Sjoerd Kuiper over de toekenning: ,,Dit is fantastisch nieuws. Met deze toekenning kunnen we goed ingepaste betaalbare (sociale) huur- en koopwoningen realiseren. Dat is goed nieuws voor woningzoekenden. Niet alleen voor starters maar ook voor senioren die kleiner willen wonen. Er is in Maassluis een grote vraag naar betaalbare woningen en deze subsidie is een mooie bijdrage om die woningen te realiseren. Die worden dichtbij de metrohalte gebouwd met parkeren grotendeels onder de woningen weggewerkt. Dat is dubbel ruimtegebruik en biedt meer ruimte voor groen voor de nieuwe buurt en omwonenden.”

Het woningbouwplan Maassluis Station-West betreft de bouw van 375 tot maximaal 500 voornamelijk betaalbare woningen nabij het station. Specifieke doelgroepen binnen het plan zijn jongeren (goedkope en middeldure huurappartementen), starters (duurzaam betaalbare koopwoningen), ouderen (zorgwoningen), zorggroepen en spoedzoekers (sociale huur). Het participatietraject met omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden voor de gebiedsvisie is inmiddels gestart. Het streven is om in 2027 te starten met de bouw.

De Woningbouwimpuls (WBI) van de Rijksoverheid is een subsidie voor het sneller realiseren van betaalbare woningen. De subsidie helpt bij woningbouwprojecten die moeilijk of vertraagd starten door financiële tekorten. Zo kan meer betaalbare huur en koop gerealiseerd worden én worden geïnvesteerd in goede buitenruimte en parkeervoorzieningen.