Categorieën

Service

Sporten en bewegen voor iedereen bij Motivated People

Sporten en bewegen voor iedereen bij Motivated People
Sport

Sporten en bewegen voor iedereen bij Motivated People

  • Ingezonden mededeling
  • 18-04-2023
  • Sport
Sporten en bewegen voor iedereen bij Motivated People
MAASSLUIS - De drempel om te sporten voor iedereen zo laag mogelijk maken. Dat is de missie van Assad Mohunlol, eigenaar van Motivated People en oprichter van de stichting Outdoor Sports Maassluis. ,,Het is belangrijk om mensen te enthousiasmeren en te begeleiden. De drempel om te starten met bewegen en sporten wil ik wegnemen.”

Assad Mohunlol is eigenaar van Motivated People, een fitnesscentrum in winkelcentrum Steendijkpolder, en vindt het belangrijk zich ook maatschappelijk in te zetten. ,,We hebben al veel overlap met maatschappelijke projecten”, legt hij uit. ,,Zo werk ik al samen met SeniorenWelzijn en Stichting TVT/MEE. Ook besloot ik de werkzaamheden van Outdoor Sports Promotion Maassluis over te nemen onder de nieuwe naam Stichting Outdoor Sports Maassluis.”

Sporten met een beperking

Sinds november is het voor mensen met een beperking mogelijk bij Assad te sporten. Dat wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting TVT/MEE. ,,De stichting nam contact met mij op met de vraag of ik haar cliënten kan begeleiden bij het sporten. We zijn toen begonnen met een klein groepje. Inmiddels zijn er zes mensen met een beperking in twee groepjes bij mij aan het sporten.”

Eén van die personen is Elvi. ,,Ik ben echt superblij dat ik hier terecht kan”, vertelt ze. ,,Elke dinsdagochtend ben ik hier te vinden. Met de Argostaxi word ik gebracht en ook weer opgehaald. Op donderdagavond zwem ik bij zwembad Dol-fijn. Het is bijna niet mogelijk om dichtbij te sporten of te bewegen als je slechtziend of blind bent. Dan ben je afhankelijk van Rotterdam en dat valt met vervoer weer niet mee. Ik ben blij dat ik bij Assad terecht kan.”

Outdoor Sports Maassluis

Om de maatschappelijke projecten alle ruimte te geven, besloot Assad de Stichting Outdoor Sports Promotion Maassluis over te nemen onder de naam Outdoor Sports Maassluis. ,,Ik liep Hans Dries en Arnold Peek van Stichting Outdoor Sports Promotion Maassluis tegen het lijf. Zij zochten een opvolger voor hun stichting. De stichting was ondertussen afgemeld bij de Kamer van Koophandel, dus heb ik een nieuwe, kortere naam bedacht: Outdoor Sports Maassluis. Met deze stichting wil ik onder andere de Avondvierdaagse, jongerenmiddagen en sportdagen organiseren. 

Enthousiast

Wethouder Denise Mulder is blij met het enthousiasme van Assad. ,,Het is belangrijk om in onze stad terecht te kunnen voor sport en bewegen, ook wanneer je met een beperking te maken hebt. Geweldig om te zien dat Assad zijn deuren voor iedere doelgroep opent en mensen enthousiast maakt voor sporten en bewegen.” 

Vrijwilliger

Assad zoekt een vrijwilliger die hem kan helpen bij de evenementen die worden georganiseerd vanuit Stichting Outdoor Sports Maassluis. Wil je meer weten of heb je interesse? Bel dan met Jacqueline Groeneveld, coördinator KLiK Vrijwilligers Maassluis, via 06 – 11 03 84 17.