Categorieën

Service

Tigers op bezoek bij de brandweer

Tigers op bezoek bij de brandweer
Sport

Tigers op bezoek bij de brandweer

  • Redactie
  • 26-06-2024
  • Sport
Tigers op bezoek bij de brandweer

MAASSLUIS - Als alternatief voor de reguliere (sport)lessen hebben de Tigers van Fighting4All afgelopen zaterdag 22 juni samen met hun ouders en familieleden een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne in Maassluis. Tijdens dit bezoek kregen zij uitleg van bevelvoerder Jeroen Knol en drie van zijn collega’s over de werkzaamheden die de brandweer allemaal uitvoert en was er gelegenheid om vragen te stellen.

De werkzaamheden van de brandweer zijn dus niet alleen het blussen van branden, maar ook het verlenen van hulp na een aanrijding en in andere (nood)situaties. Tevens geven zij regelmatig voorlichting en instructie op het gebied van brandpreventie. Wisten jullie trouwens dat de Maassluise brandweermannen een beetje jaloers zijn op brandweerman Sam en zij maar zelden hoeven uit te rukken voor een kat in de boom…?

Na de uitleg was het tijd om in de kazerne rond te kijken wat er allemaal voor brandweermaterialen beschikbaar waren. De Tigers mochten zich onder andere lekker uitleven bij de voertuigen van de brandweer. Hoe leuk is het om eens achter het stuur van een echte brandweerauto te zitten of om de slangen, welke gebruikt worden tijdens het blussen, zelf vast te houden. Tevens mochten de Tigers allemaal brandweerkleding van de jeugdbrandweer passen, hoe cool is dat!

De Tigers brachten het bezoek aan de brandweer op basis van het huidige thema 'Noodsituaties' wat er op dit moment tijdens de Tigerlessen behandeld wordt. Hierin leren de Tigers onder andere wat te doen bij brand in huis of in brand staande kleding. Ook leren zij welke preventieve maatregelen zij kunnen nemen ter voorkoming van brand en welk telefoonnummer zij kunnen bellen in geval van een noodsituatie.