Categorieën

Service

Tweemaal brons voor Mahorokan Judoka’s bij European Cup

Tweemaal brons voor Mahorokan Judoka’s bij European Cup
Sport

Tweemaal brons voor Mahorokan Judoka’s bij European Cup

  • Redactie
  • 09-05-2023
  • Sport
Tweemaal brons voor Mahorokan Judoka’s bij European Cup

Joshua de Lange (tweede van rechts) op het podium van de Junior European Cup.

MAASSLUIS/PARIJS - Bij de zeer sterk bezette Junior European Cup in Parijs hebben Nanco Krijthe en Joshua de Lange een uitstekend resultaat geboekt.

Nanco Krijthe kwam uit in de klasse -66 kg waarin hij na een vrijloting achtereenvolgens won van de Israëliër Sorkin en Naghiyev uit Azerbeidzjan. In de kwartfinale bleek de Japanse latere kampioen Hadano toch te sterk. Maar via winst in de herkansingen op Lima uit Brazilië en de Fransen Lecoq en Lesauvage legde hij beslag op een verdiende bronzen medaille.

Op de tweede dag van de Junior European Cup in Parijs heeft Joshua de Lange in de klasse tot 81 kg ook een bronzen medaille weten te behalen. Na een vrijloting won hij met Ippon van de Oekraïner Tokhtamysh, de Fransman Giordano en de Canadees Meladze. In de halve finale werd zijn zegetocht alleen gestuit door de Azerbeidzjaan Rajabli. In de strijd om het brons maakte Joshua met een armklem snel korte metten met Rogalski uit Polen waardoor hij het brons binnen haalde.

Tweemaal brons voor de Mahorokan judoka’s bij dit sterke wereld toernooi. Beide judoka’s plaatsen zich hiermee ook voor de komende selectietoernooien voor plaatsing voor EK en WK. Komende week verblijven zij met Ian van Herk, Franka van der Salm, Jochem van Harten en Floris den Hartog nog in Parijs om deel te nemen aan de aansluitende Internationale trainingsstage.