Categorieën

Service

Vakantie in eigen land met Gerard Alderliefste

Vakantie in eigen land met Gerard Alderliefste
Uit

Vakantie in eigen land met Gerard Alderliefste

  • Redactie
  • 16-07-2020
  • Uit
Vakantie in eigen land met Gerard Alderliefste
MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Gerard Alderliefste is arts, maar de meeste mensen zullen hem kennen als boegbeeld van het Franse chanson in Nederland. Aanstaande vrijdag 17 juli komt Gerard, samen met zijn muzikale vrienden, langs in de Stadsgehoorzaal voor een avondje Frankrijk in de lage landen. Onder het genot van kaas en wijn waant het publiek zich even tussen de lavendelheuvels en zonnebloemvelden met hits als ‘une belle histoire’  en ‘La Ballade des gens heureux’. De show om 19:30 is bijna uitverkocht, maar om 22:00 uur is er nog plek. 

Zodra het publiek aanstaande vrijdag het theater in Vlaardingen betreedt, lopen ze een klein stukje Frankrijk binnen. Sfeervolle muziek vult de foyers en er kan genoten worden van heerlijke kaas en wijn. De theaterzaal is gevuld met gezellig gekleurde kaarsenhouders en de drankjes en hapjes mogen mee naar binnen. Zodra de show begint neemt Gerard Alderliefste het publiek mee op een reis door de tijd. 

Startpunt is de jaren ’70. De hit van Michel Fugain & Le big bazar uit 1972 is namelijk een rode draad in de carrière van Alderliefste. Van optredens op verjaardagsfeestjes als jongen, tot avonden in het Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man. In Vlaardingen zal de setting natuurlijk wat intiemer zijn, waardoor de teksten volledig tot hun recht zullen komen.


Naast de klassieke chansons van Fugain, de Poppy’s en Piaf zal Gerard Alderliefste ook de modernere nummers van de populaire artiest Stromae ten gehore brengen. Het wordt daarmee een ware reis door de geschiedenis van dit prachtige muziekgenre. Kaarten (à €20,00) voor de shows op 19:30 en 22:00 uur zijn verkrijgbaar via www.stadsgehoorzaal.nl  of aan de theaterkassa aan de Schiedamseweg 51, die deze week op werkdagen is geopend van 9:00 tot 17:30 uur.

 

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →