Categorieën

Service

Varend Corso: 'We gaan het anders doen!'

Varend Corso: 'We gaan het anders doen!'
Nieuws

Varend Corso: 'We gaan het anders doen!'

  • Redactie
  • 29-08-2019
  • Nieuws
Varend Corso: 'We gaan het anders doen!'

Foto: Maassluis24

MAASSLUIS/REGIO – Teruglopende bezoekersaantallen, minder deelnemers, sponsors die afhaken en concurrentie van andere grote evenementen waaronder de Canal Pride in Amsterdam. Het Varend Corso heeft het afgelopen jaren te verduren gehad, maar er gaat wat veranderen in de opzet én de planning.

Het Varend Corso zal vanaf 2020 niet meer in augustus worden gehouden maar verplaatst naar het eerste weekend van juli. Buiten de vakantie dus, en bovendien wordt er nog eens een dag extra aangeplakt: van 2 tot en met 5 juli. Buiten de vakantieperiode kan er meer publiek komen kijken en kunnen meer deelnemers en schippers meevaren. De route wordt uitgebreid naar Den Haag en ook gaat er samengewerkt worden met tv-zender SBS6, wat de bekendheid van het Corso landelijk natuurlijk enorm vergroot.

De schippers steken volgend jaar al op donderdagmiddag van wal, om vanaf Honselersdijk naar Maassluis te varen. Op vrijdag leidt de route vanuit Maassluis, via Vlaardingen en Midden-Delfland naar Delft. Op zaterdag start de stoet in Den Haag en trekt het centrum in. De slotzondag, wordt het ‘thuiskomen’, waarbij de deelnemers na drie dagen schitteren in de regio in het eigen Westland onthaald worden. De nieuwe opzet moet het evenement weer een nieuw elan geven.