Categorieën

Service

VVD Maassluis: Aanvragen laadpaal ‘best frustrerend’

VVD Maassluis: Aanvragen laadpaal ‘best frustrerend’
Politiek

VVD Maassluis: Aanvragen laadpaal ‘best frustrerend’

  • Redactie
  • 18-11-2020
  • Politiek
VVD Maassluis: Aanvragen laadpaal ‘best frustrerend’
MAASSLUIS – Het aanvragen van laadpalen voor elektrische auto’s is volgens de VVD Maassluis ‘best frustrerend’ voor de inwoners van Maassluis. De fractie bracht het onderwerp tijdens het actualiteitenhalfuur van de Maassluise gemeenteraad ter sprake.

Volgens de fractie van VVD Maassluis zijn er ‘nogal wat onduidelijkheden’ over het aanvragen van het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s. ,,Er zijn nogal wat onduidelijkheden over de regelgeving, met als gevolg een langdurig en stroperig traject,” aldus VVD-raadslid Johan Verhoeven.

Dat de regelgeving frustrerend zou zijn, is bij wethouder Fred Voskamp ‘niks van bekend’. ,,Wel bekend is dat er regelmatig mensen zijn die vinden dat ze, ondanks het feit dat ze niet helemaal voldoen aan de regels, toch recht zouden hebben op een laadpaal in de omgeving,” aldus de wethouder.

Eigen terrein

De wethouder benadrukt verder dat de regelgeving is vastgelegd in een beleidskader laadvoorzieningen. Daarin staat bijvoorbeeld dat er binnen 200 meter een paal beschikbaar dient te zijn en dat inwoners die parkeren op eigen terrein, zelf voor een laadpaal moeten zorgen. Wethouder Voskamp geeft verder aan dat de gemeente daarbij geen coördinerende rol heeft bij afspraken tussen brandweer en de VvE.

Daar stuit Verhoeven op een probleem: ,,Hoe zit het dan als de paal binnen 200 meter altijd bezet is, je op eigen terrein wel een laadpaal wil en dat niet mag van de VvE of brandweer? Laat de gemeente die eigenaar dan in de steek? De vraag naar laadpalen neemt toe, maar de afhandeling laat nog te wensen over.”

Parkeerplaatsen

En daar zit volgens wethouder Voskamp het ongemak: ,,Die inwoner heeft een eigen parkeerplaats, waar niet geladen mag worden, en wij gaan vervolgens een bestaand parkeerplaats afkruisen om op te laden, daar zit het ongemak. Zeker in een gebied waar de parkeerdruk al hoog is. Ik wil dat met alle liefde wijzigen, maar dan hoor ik dat graag van de gemeenteraad omdat dit wel een keuze is die we dan met elkaar moeten maken.”