Categorieën

Service

Zware kater voor Maassluise korfballers na wedstrijd tijdens jubileumfeest

Zware kater voor Maassluise korfballers na wedstrijd tijdens jubileumfeest
Sport

Zware kater voor Maassluise korfballers na wedstrijd tijdens jubileumfeest

  • Redactie
  • 15-09-2020
  • Sport
Zware kater voor Maassluise korfballers na wedstrijd tijdens jubileumfeest

Fotografie: Johan Pols - Polsus fotografie

MAASSLUIS - Het eerste team van korfbalvereniging c.k.c. Maassluis heeft het 90-jarig jubileum van de club geen extra glans kunnen geven. Hoewel de ploeg goed begon, verloor het de wedstrijd kansloos met 14-22.

Maassluis - Reflex 14-22 (9-10)

De sfeer was uitstekend op het sportpark van korfbalvereniging c.k.c. Maassluis voorafgaand aan de wedstrijd tegen het Rijswijkse Refleks. Vanwege het negentigjarig bestaan van de club was het terrein in blauw-oranje slingers gehuld, werd er gespeecht door (oud) voorzitters, stond er een springkussen voor de jongste leden en er was taart. Want wie jarig is trakteert. Bovendien had het tweede team van Maassluis had de voorwedstrijd overtuigend gewonnen. Dus men ging eens goed voor de wedstrijd van het Maassluise vlaggenschip zitten.

Maassluis schoot uit de startblokken. De ploeg leek er zin in te hebben en dicteerde in de beginfase van de wedstrijd het spel. Ook werd er lustig op los gescoord en na een klein kwartier stond er een 9-3 voorsprong op het bord. Een monsterscore leek in de maak.

Maar de productie stokte en Refleks greep het momentum en liet deze niet meer los. Nog voor rust werd de wedstrijd eerst in evenwicht en daarna zelfs in Rijswijk voordeel gekanteld. De verbouwereerde thuisploeg was het helemaal kwijt en kon er geen enkel doelpunt tegenover zetten.

Een doelpuntloze periode van ruim een kwartier is in het korfbal al extreem lang, maar ook in de tweede helft wist Maassluis lange tijd niet te scoren. Uiteindelijk wist de ploeg pas bij 9-16 weer eens de korf te vinden. De achterstand was op dat moment echter al dusdanig groot, dat de wedstrijd al lang en breed gespeeld was. Al met al een wedstrijd om snel, maar een verjaardag om nooit te vergeten.

Maassluis 2 - KZ Danaïden 2 16-10

Het tweede team van Maassluis was een stuk succesvoller tijdens de verlate clubverjaardag op Sportpark Wipperspark. De ploeg van Rob van der Stelt won overtuigend met 16-10 van ‘de Tricolores’ uit Leiden en pakte daarmee de eerste overwinning onder leiding van de nieuwe trainer én van het seizoen.

Programma zaterdag 19 september 2020

15:30 uur HKV/Ons Eibernest 1 - Maassluis 1
14:00 uur HKV/Ons Eibernest 2 - Maassluis 2
17:30 uur Vitesse (Ba) 3 – Maassluis 3
12:30 uur KOAG A1 – Maassluis A1

Algemene info 

Demi Zeegers - [email protected] / www.ckcmaassluis.nl / Twitter @ckcmaassluis / www.facebook.nl/ckcmaassluis