FvM: 'Senioren Vloot en Vliet in de steek gelaten'

02-05-2018 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Het verbaast lokale partij Forum voor Maassluis dat de ontmoetingscentra van zowel 'de Vliet' als 'de Vloot' de hele dag gesloten waren tijdens Koningsdag. De partij stelt hierover schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens het Forum voor Maassluis waren er tijdens Koningsdag voldoende vrijwilligers om de ontmoetingscentra te openen. Omdat de begeleiding vanuit SeniorenWelzijn ontbrak zijn de centra dicht gebleven. De lokale partij vraagt het college allereerst of zij op de hoogte is van deze situatie. 'Senioren Vloot en Vliet in de steek gelaten', stelt de partij op hun website.

Daarnaast heeft het Forum voor Maassluis vernomen dat de ontmoetingsruimten op Hemelvaartsdag ook gesloten blijven. De partij vragen zich af wat er gebeurd met de openstelling op Bevrijdingsdag en eerste en tweede Pinksterdag en verneemt graag de mening van het college over deze kwestie.

Ten slotte vraagt de partij wat de huidige stand van zaken is betreft de subsidie aan de Overleg Commissie. "Wij hebben begrepen dat de Overleg Commissie al meer dan een jaar niet meer bestaat, terwijl er wel een jaarlijkse subsidie door de gemeente Maassluis verstrekt wordt." De partij vraagt het college of deze subsidie inderdaad nog verstrekt wordt en of de gemeente controleert wat er nu met deze subsidie gebeurd.Gerelateerd