CDA: Wat gaat er gebeuren met het oude politiebureau?

25-01-2019 Politiek Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – Wat gaat er gebeuren met het oude politiebureau aan de Westlandseweg? Dat wil het CDA Maassluis weten van het college van burgemeester en wethouders en stelt zodoende schriftelijke vragen.

Het voormalige politiebureau aan de Westlandseweg is al een poos niet meer in gebruik. Het CDA Maassluis wil daarom van het college weten wie de huidige eigenaar van het gebouw en of het college met de eigenaar in gesprek is over een nieuwe invulling van het gebouw. Ook wil de partij weten welke visie het college hierover heeft.

Bovendien vraagt de partij aan het college welke andere functies volgens het bestemmingsplan mogelijk is en of dat aansluit bij eventuele mogelijke plannen van de eigenaar of de visie van de gemeente. Daarnaast rijst de vraag in hoeverre de gemeente kan meebepalen wat er met het gebouw gaat gebeuren. Ten slotte constateert het CDA dat het voormalige politiebureau buiten het werkingsgebied van de leegstandsverordening valt: ,,In hoeverre heeft het college nog andere mogelijkheden om langere leegstand dan wel ongebruik te voorkomen of te beperken?’’Gerelateerd