PvdA: Maatregelen tegen vuurwerkvandalisme noodzakelijk

14-12-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De PvdA Maassluis vindt dat er fysieke maatregelen nodig zijn om vuurwerkvandalisme rondom het Van Beethovenpark in de toekomst te voorkomen. Dat blijkt uit vragen die de partij stelt aan het college van burgemeester en wethouders nadat eerder deze week diverse prullenbakken en een brievenbussenunit aan de Mozartlaan zijn opgeblazen.

Het vuurwerkoverlast is dit jaar vroeg begonnen, stelt de PvdA. Daarom wil de partij allereerst van het college weten wanneer de gemeenteraad informatie mag verwachten over welke maatregelen worden genomen om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te houden. Daarnaast stelt de partij dat er fysieke maatregelen nodig zijn om vuurwerkvandalisme rondom het Van Beethovenpark in de toekomst te voorkomen. De PvdA wil weten of het college deze mening deelt en welke acties worden ondernomen om de overlast aan te pakken.

Vuurwerkdetectiesysteem

De PvdA wil ook van het college weten of het al duidelijk is welke daders de ontplofte brievenbussen aan de Mozartlaan op hun geweten hebben. En zo ja, of deze mensen zijn opgepakt. Bovendien vraagt de partij of het vuurwerkdetectiesysteem al operationeel is en of er tussen handhaving, politie en buurtpreventie afspraken zijn om de pakkans bij vuurwerkvandalisme te vergroten. Daarnaast vindt de partij dat de schade op de vuurwerkvandalisten, die worden betrapt, verhaald moet worden.

Wat adviseert het college aan inwoners van Maassluis die mensen vuurwerk zien afsteken buiten het hiervoor afgesproken moment, vraagt de PvdA het college. Afsluitend vraagt de partij wanneer de gemeenteraad voorstellen kan verwachten om de jaarwisseling veiliger te laten verlopen, zoals in het coalitieakkoord is afgesproken. De PvdA wil weten of het college hun mening deelt dat voor een serieuze aanpassing de plannen voor 1 mei aan de raad moeten worden gestuurd.Gerelateerd