VSP bezorgd over wijziging aan geluidswal

10-08-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS - De Verenigde Senioren Partij (VSP) maakt zich zorgen over de ophoging van de geluidswal langs de A20 ter hoogte van de Doornenbuurt. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de partij aan het college. Uit een brief ondertekend door 56 bewoners van de Doornenbuurt blijkt dat zij zich in het geheel niet gehoord voelen. Ze zijn niet blij met de plannen waar de gemeenteraad vrijwel in zijn geheel mee akkoord is gegaan. 

De gehele gemeenteraad, op de VSP na, is in juli akkoord gegaan met het plan om de geluidswal te laten verhogen met aarde dat over is van andere bouwprojecten. De verwachting is dat de gemeente op deze manier kostenneutraal te werk kan gaan. Volgens de VSP zorgt de voorgestelde aanpak om alle bomen ter plaatse te verwijderen en dan de gehele bestaande wal te verwijderen, voor grote onrust en onvrede.

De partij wil dan ook weten of er in het voortraject tot dit besluit is gesproken met de bewoners. De VSP hoopt dat het college van burgemeester en wethouders alsnog zo snel mogelijk met de ontevreden buurtbewoners in gesprek gaat, zeker voordat er onomkeerbare stappen worden genomen.Gerelateerd