Categorieën

Service

'Ik wil het fijne gevoel van willen lezen meegeven aan kinderen'

'Ik wil het fijne gevoel van willen lezen meegeven aan kinderen'
Uit

'Ik wil het fijne gevoel van willen lezen meegeven aan kinderen'

  • Redactie
  • 22-02-2023
  • Uit
'Ik wil het fijne gevoel van willen lezen meegeven aan kinderen'
MAASSLUIS - Op woensdag 1 maart staat Babette van Veen in Theater Koningshof met haar voorleesvoorstelling ‘Juffrouw van Dale vertelt verhalen (3+)’. Vanaf het moment dat Babette zelf kon lezen, wist ze al dat ze een echte boekenwurm was. Dat fijne gevoel van willen lezen wil Babette nu graag doorgeven. Aan haar eigen kinderen, die inmiddels 18 en 22 zijn, maar ook aan andere kinderen. En daarom trekt ze als voorleesjuf Juffrouw van Dale naar het theater! In de voorjaarsvakantie komt ze naar Maassluis. Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met de kids? Dan is dit misschien wel de tip die je nodig hebt!

Prachtige illustraties uit een boek op het podium

Juffrouw van Dale is een bibliothecaresse van de oude stempel. ’s Nachts houdt ze de bieb op orde en soms, heel soms laat ze zichzelf zien om een verhaaltje voor te lezen. Dit keer leest ze een verhaaltje voor over Beertje. Beertje is een meisje wiens vader dierenarts is. Op zaterdag mag ze mee naar het dierenpark om te helpen. ,,Het boek trekt een parallel tussen kinderen op een schoolplein en aapjes in het dierenpark. In het boek staan prachtige illustraties van Annelinde Tempelman. Ik heb gezocht naar een manier om die illustraties goed te kunnen laten zien”, vertelt Babette. De illustraties zijn heel kleurrijk, maar, vertelt Babette: ,,Ze zijn ook niet te spannend, omdat het een voorstelling is voor de kleintjes!”

Theater voor de allerkleinsten

Babette van Veen begon als Juffrouw van Dale om in een waar theatergat te springen. ,,Er is maar zo weinig voor de allerkleinsten, daar maak ik graag een voorstelling voor. Ik hoop dan ook echt dat Juffrouw van Dale een lang leven beschoren is. In deze voorstelling vertel ik nog over Beertje, maar daarna lees ik misschien wel voor uit een ander boekje!” Benieuwd naar de voorstelling? Meer info en tickets vind je via www.theaterkoningshof.nl.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →