Categorieën

Service

5 hennepkwekerijen in Maassluis ontmanteld in 2020

5 hennepkwekerijen in Maassluis ontmanteld in 2020
112

5 hennepkwekerijen in Maassluis ontmanteld in 2020

  • Redactie
  • 12-02-2021
  • 112
5 hennepkwekerijen in Maassluis ontmanteld in 2020
MAASSLUIS – Er zijn vorig jaar vijf hennepkwekerijen ontmanteld in Maassluis. Dat meldt de gemeente in een informatiebrief over de aanpak van ‘ondermijning’ in onze stad.

Ondermijning is de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld en zorgt voor nadelige effecten van georganiseerde misdaad op de samenleving. De gemeente Maassluis werkt onder andere met de politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst samen om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. In een informatiebrief aan de gemeenteraad zet het Maassluise college uiteen wat er in 2020 is gedaan om ondermijning aan te bestrijden.

Controles

Zo werden tien integrale controles gehouden in de stad waarbij meer dan veertig bedrijven werden gecontroleerd. Als resultaat van deze controles werden onder andere vijf hennepkwekerijen ontmanteld, twee bedrijven van 6 tot 12 maanden gesloten en werd er één waarschuwing en één last onder dwangsom na signalen van drugshandel uitgeschreven.

Verder werden boetes uitgeschreven voor overtredingen van de Drank- en Horecawet, de winkeltijdenverordening en zijn bedrijven aangeschreven voor het niet-naleven van milieuvoorschriften. In deze infographic is verder te zien welke resultaten er zijn geboekt in 2020. 

Waakzaam

Het is nodig om waakzaam te blijven, zo schrijft burgemeester Edo Haan in de informatiebrief. ,,Omdat ondermijnende criminaliteit niet van vandaag op morgen is verdwenen is het nodig om ook de komende jaren ondermijnende activiteiten te blijven signaleren, te bestrijden en te voorkomen.”