Categorieën

Service

50 coronapatiënten in Franciscus Gasthuis en Vlietland

50 coronapatiënten in Franciscus Gasthuis en Vlietland
Gezond

50 coronapatiënten in Franciscus Gasthuis en Vlietland

  • Redactie
  • 15-10-2020
  • Gezond
50 coronapatiënten in Franciscus Gasthuis en Vlietland
REGIO - Op dit moment zijn er 46 bewezen corona patiënten op de cohortafdelingen of in isolatie van het Franciscus Gasthuis en Vlietland plus vier bewezen coronapatiënten op de IC. Het aantal verdenkingen fluctueert sterk, maar was vanochtend negen patiënten. Begin deze week lag dat aantal hoger maar er zijn patiënten verplaatst vanuit het Franciscus naar andere ziekenhuizen door het hele land. Het gaat om tien patiënten op dinsdag en acht patiënten op woensdag. De verplaatsingen waren echt noodzakelijk om de reguliere zorg ook te kunnen blijven leveren.

Opschalen van coronazorg, afschalen van reguliere zorg

Binnen Franciscus zijn er nu vijf cohortafdelingen voor coronapatiënten, waarbij er uitbreiding mogelijk is op beide locaties. Het ziekenhuis is dus voorbereid als er een toename blijft van corona patiënten. Ook zijn de helikopterlandingsplaatsen op beide ziekenhuislocaties weer in orde gemaakt. Op dit moment worden er nog geen helikopters ingezet voor het uitplaatsen van patiënten.

Om ruimte te creëren en personeel vrij te spelen is ongeveer 35 procent van de planbare operaties, waarbij een klinische opname noodzakelijk is, uitgesteld. Spoedoperaties, oncologische operaties en sectio’s (keizersneden) gaan altijd door. ,,Wij proberen de reguliere zorgverlening zoveel mogelijk door te laten gaan, naast de zorg voor corona patiënten'', aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.